REKLAMI GEÇ

REKTÖRDEN KUVAİ MİLLİYE AÇILIMI!

REKTÖRDEN KUVAİ MİLLİYE AÇILIMI!

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği baloda siyasetçileri, gönderme yaparak, eleştirdi. Aslında sert ifadelerle dolu konuşmasında Ardıç, “Biz bir kere bunun altından kalktık bir kere daha kalkarız” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 30 Ekim 2010 Cumartesi, 15:57

Pamukkale Üniversitesi’nde Türk bayraklarıyla dört bir yanı çevrelenmiş Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet Balosu Cumhuriyet coşkusunun doyasıya yaşandığı yer oldu. Cumhuriyet Balosu’na Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz ve Nevzat Sinan, Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve eşi Prof. Dr. Füsun Ardıç, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Gecede günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, şunları söyledi, “İçimizde bir kor yanıyor, taş kömürü gibi, sönmesi mümkün değil. İşte bu umut. Geleceğin daha iyi olacağına dair, umut. İşte cumhuriyetimize kazandırdığı en büyük duygu bu. Geleceğimizi biz kendimiz yaparız. Bir düvel top ve tüfekle karşımıza da dikilse, bankalarıyla ve ticari anlaşmalarıyla iliğimizi de sömürse, cahillik ve bilgi kirliliği ile beynimizi iğdiş de etse, propaganda ve ihanet yoluyla aramıza kan davası da soksa, gizli anlaşmalarla siyaseti esirde etse, biz bunun altından kalkarız. Bir kere kalktık bir daha kalkarız. İşte bu umut bizi güçlendiriyor. Cumhuriyet devrimini anlayanla anlamayanı ayıran tek şey umut. Bizler bu umudu yaşattığımız sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. En büyük bayramımızdır herkese kutlu olsun”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı