REKLAMI GEÇ

Servergazi Koleji, Dünya birincisi oldu

Servergazi Koleji, Dünya birincisi oldu

Denizli Özel Servergazi İlköğretim Okulu öğrencileri, ABD’nin Lincoln Şehrindeki Nebraska Üniversitesi’nin düzenlediği 25. Amc-8 Uluslararası Matematik Olimpiyatı’nda 17 altın, 6 gümüş ve 5 bronz madalyayla 2 mansiyon alarak, ferdi ve takım halinde Dünya Şampiyonu oldu.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2009 Cuma, 18:35

Verdiği eğitim ve başarılarıyla, adından sıkça söz ettiren Denizli Özel Servergazi Koleji, Matematik Olimpiyatları’nda dünya birincisi oldu. ABD adına Nebraska Üniversitesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Dünya Matematik Olimpiyatları’nda 75 puanla istatistikte dünya birincisi oldu. Basın Merkezi’nde düzenlenen tören ile ödüllerini alan öğrencileri velileri de yalnız bırakmadı.

Ödül töreninde konuşan Özel Servergazi İlköğretim Okulu Müdürü Uysal Cesur; Servergazi’nin başarılarının artık dünyaya açıldığını belirtti. Cesur, “ABD adına Nebraska Üniversitesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Dünya Matematik Olimpiyatları’na toplam 150 bin öğrenci katıldı. 6-7 ve 8. sınıfların katıldığı yarışmada, 17 öğrencimiz ödül aldı. 60 ülkenin katıldığı olimpiyatlarda, 17 altın, 5 bronz 2 de mansiyon ödülü kazandık. Bu başarıya vesile olan başta öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren Atıf Büyükelyas, Cansu İrem Demirkıran, Yusuf Mert Demirlenk, Feyza Duman, Mehmet Akif Erbeyin, Mehmet Karakaş, Ömer Karakaş, Büşra Mirzamlı, Bengisu Ömercioğlu, Çağatay Onur, Pelin Özcan, Furkan Öztürk, Ali Sarıyıldız, Mikail Adnan Tecimen, Erdem Çağrı Utku, Burak Yaşar ve Ferhat Yıldız’a ödülleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı