REKLAMI GEÇ

Sınav bir yaşam savaşı değil

Sınav bir yaşam savaşı değil

Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (Ygs), bir yaşam savaşı olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 31 Mart 2012 Cumartesi, 11:27

Akgül, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin sınavda performanslarını etkili bir şekilde yansıtabilmeleri için heyecanlarını dengede tutarak, kaygı düzeyine çıkarmamalarının önemli olduğunu belirtti. Sınavdan önce öğrencilerin beslenmelerine, uyku düzenlerine özel önem vermeleri tavsiyesinde bulunan Akgül, şunları kaydetti: “Çay, kahve, kola gibi uyarıcı özelliği olan maddeleri kullanmaktan kaçınınız. Sizi yoran faaliyetlerden ve gürültülü ortamlardan uzak durunuz. Sınav gecesi erken yatıp, uykunuzu tam olarak alınız. Sınav gününün sabahında normal bir kahvaltı yapınız. Sınav için yanınıza nüfus cüzdanınız, sınav giriş belgeniz ve şeffaf bir şişede Sudan başka hiçbir şey almayınız. Unutmayın bu sınav, bilginizi ölçen bir araçtır. Sizin kişiliğinizi ölçmez. Sevgili öğrenciler, sınav sonucu ne olursa olsun siz bizim için çok değerlisiniz. Bu sınavları bir yaşam savaşı olarak görmeyin. Bu sınavlar sadece akademik bilgi birikiminizi, yorum yeteneğinizi ve süreyi doğru kullanma gücünüzü ölçecek. Sınav esnasında sınavdan istediğiniz puanı alacağınız inancını taşımalısınız. Sınavın ilk dakikalarında herkes heyecan yaşar, bu gayet normaldir. Bu bilinçle hareket ederseniz dikkatinizi sınava daha kolay verebilirsiniz. Sınavdan istediğiniz puanı alacağınıza inandığınızda amacınıza ulaşabilmeniz daha da kolaylaşacaktır”

Akgül, velilerin, sınav öncesi çocuklarını kaygılandıracak söz ve davranışlardan uzak durmasının, öğrencileri rahatlatacağını da ifade ederek, adaylar üzerindeki baskıyı azaltabilmek için velilerden çocuklarına yardımcı olup desteklerini hissettirmelerini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı