REKLAMI GEÇ

Son sınav şansını kaçırmayın

Son sınav şansını kaçırmayın

Ortaöğretim kurumlarından mezun olacak öğrenciler için tek ders sınavı 14 Eylül’de, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı ise 27 Eylül’de yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 11 Eylül 2009 Cuma, 17:21

Ortaöğretim kurumlarından mezun olacak öğrencilerin bazı son sınıf öğrencilerinin, tek dersten başarısız olmaları nedeniyle mezun olamadıkları tespit edildi. Bu nedenle, Eylül ayında yapılmakta olan sorumluluk sınavları çerçevesinde yapılan sınavlardan sonra, tek dersten başarısızlığı nedeniyle mezun olamayan son sınıf öğrencileri, başarısız dersinin hangi sınıfa ait olduğuna bakılmaksızın Denizli genelinde, 14 Eylül 2009 Pazartesi günü sınava alınacak.

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için de son bir sınav hakkı tanındığını belirten Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “27 Eylül 2009 tarihinde, 3 yıllık sistemde okuyanlar için dönemi 5 olup aktif, donuk; 4 yıllık sistemde okuyanlar için dönemi 8 olup aktif ve donuk olanlardan, mezuniyetine 13 ve daha az kredi eksiği olanlara yönelik sınav merkezi sadece Ankara olmak üzere ek sınav hakkı verildi. Ek sınav şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurularını, 16-24 Eylül tarihleri arasında, ilgili bankalara (T.C. Ziraat Bankası, T.C. Vakıf Bankası, T.C. Halk Bankası) 20 TL yatırarak, en yakın Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri’ne başvurarak ek sınav için kayıtlarını yaptırabilecek” dedi.

Öğrencilerin, daha geniş bilgiyi, http://www.aol.meb.gov.tr sitesinden veya Açık Öğretim Bürosu’ndan alabilecekleri belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı