REKLAMI GEÇ

“TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIN”

“TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIN”

PAÜ’de konuşan Gazeteci Banu Avar, Türkiye’de yaşanılan sorunların çözümü olarak, birlik olmayı gösterdi. Avar, duyarlı gençleri tek çatı altında toplanmaya çağırarak, bu süreçte kışkırtmalar olacağının altını çizen Avar, “Birebir aynı düşünemezseniz bile ortak bir platformda buluşun” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Aralık 2009 Cumartesi, 17:00

Pamukkale Üniversitesi Düşünce Kulübü’nün düzenlediği, “Banu Avar’la Açılım Süreci ve Türkiye” konulu söyleşi PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinliğe öğretim üyeleri ve öğrenciler büyük ilgi gösterirken, salona sığmayan kalabalık merdiven boşluklarını ve sahneyi doldurdu. Söyleşiye geçilmeden önce Banu Avar’ın hazırladığı, Avrupa Birliği süreci ve Gümrük Birliği’ne geçişte yaşanan olayları anlatan kısa bir belgesel gösterimi yapıldı.

Katılımcıların yoğun alkışları eşliğinde kürsüye gelen Banu Avar, Türkiye’nin şu an içinde bulunduğu sürecin gelişimini tarihten örneklerle özetledi. Şimdilerde ekonomik sorunlarla tükenme noktasına gelmiş firmaların ve özelleştirilen kurumların, aslında 1947’den beri Avrupa’nın bir projesi olduğunun altını çizen Avar, o günlerden bugüne zengin kaynakları olan Türkiye’yi parçalayıp yutma isteklerinin bulunduğunu söyledi. Banu Avar, batının gözünden Türkiye’nin Asya’nın bir kilidi olarak görüldüğünü savundu.

Son günlerde, ülke gündemini oldukça meşgul eden açılım süreci ve etnik kimliğe ilişkin görüşlerini aktaran Avar şunları söyledi;
“Türkiye Cumhuriyeti’nde etnik kültür ve farklılıkları kullanarak iç savaş çıkarma projesi içindeler. Bu senaryoyu daha önce Yugoslavya’da uygulamışlar ve başarılı olmuşlardı. Yugoslav halkını önce birbirlerine düşürüp, sonra barış gücü olarak ülkeye girerek kaynaklarını ele geçirmişlerdi. Ancak bizler bu oyuna gelmeyiz. Biz, Rusya ve İran’la birlikte temelleri en sağlam olan ülkeleriz.”

Batı’nın bu “böl, parçala ve yut” projesinde medya ve üniversiteleri, yoğun bir şekilde kullandıklarını da ifade eden Banu Avar, şimdilerde demokrasi projeleri ile sivil toplum örgütleri ve sendikaların yerine, üniversitelerde gençlik hareketlerinin yayıldığını söyledi. Medyada ise batı kültürünü öne çıkaran ve insanlara kendi kültürlerini unutturan dizi ve programların boy gösterdiğine dikkat çekti.

Ülkemizde özellikle Atatürk’ün ölümünden sonra bir batılılaşma çabası içine girildiğini hatırlatan Avar, bu çabaların Türkiye Cumhuriyeti’ni hem ekonomik hem de kültürel anlamda çöküş yarattığına vurgu yaptı. Batılaşmadan kaçanların cemaatlere ve tarikatlara sığındığını söyleyen Ünlü Gazeteci, sonraki yıllarda bunun ülke içinde bölünmeye neden olduğunu söyledi.

Üniversitelerde uygulanan “ERASMUS” programlarına da değinen Banu Avar, “Erasmus’un aslında Türk ve Araplardan en nefret eden filozof olduğunu savundu. Böyle bir programa, bu kişinin adının verilmiş olmasının düşündürücü olduğunu kaydeden Avar, “Kendi halkından uzaklaşmış, müziğiyle, kültürüyle tamamen Batı’ya hayran bir gençlik elde edilmek isteniyor” dedi.

Yaşanılan sorunların çözümü olarak da birlik olmayı gösteren Banu Avar, duyarlı gençleri tek çatı altında toplanmaya çağırdı. Bu süreçte kışkırtmalar olacağının altını çizen Avar, “Birebir aynı düşünemezseniz bile ortak bir platformda buluşun. Amacım bunu herkese duyurmak. Bu amaçla ülkeyi geziyorum. Bir arada yapılan her eylem mutlaka sonuç getirir” diye konuştu. Konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Banu Avar, çıkışta kitaplarını imzaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı