REKLAMI GEÇ

Türk Eğitim Sen’li yöneticilere destek

Türk Eğitim Sen’li yöneticilere destek

MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yusuf Garip, okul müdürlerinin değerlendirme puanlarında Türk Eğitim Sen’li yöneticilere haksızlık yapıldığını iddia ederek, bu uygulamanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2014 Pazar, 11:54

Okul müdürlerinin değerlendirme puanlarında tam bir kıyım yapıldığını öne süren Garip, “14 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde yapılan değişiklik ile Dört yıllık görev sürelerini dolduran okul ve kurum yöneticileri 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulmuş; yapılan değerlendirmede 75 puan ve üzerinde puan alanların görevlendirmeleri uzatılmış, bu puanın altında kalanların ise yöneticilik görevleri sona erdirilmiştir. Bu değerlendirmeler yapılırken neredeyse her illerimizde tam anlamıyla bir kıyım ve zulüm yaşanmış; yıllarını eğitim yöneticiliğine vermiş, okulunu örnek konuma getirmiş pek çok yöneticiye sırf malum sendika üyesi olmadıkları için 75 puanın altında puan verilerek görevleri sonlandırılmıştır” dedi.
Türk Eğitim Sen üyelerini hukuki mücadelelerinde yalnız bırakmayacaklarınıbelirten Garip, “Kıyım ve zulüm boyutlarına ulaşan yeniden görevlendirme değerlendirmelerinin iptal edilmesi, eğitim camiasının huzuru ve eğitim sistemimizin geleceği açısından bir zorunluluktur. Bu nedenle yapılan subjektif atamaların iptal edilmesi ,objektif, hakkaniyetli ve kamu vicdanını da rahatlatacak şekilde atamaların yapılabilmesi için tüm mağdur yöneticilerimizi haklı hukuk mücadelelerinde yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı