REKLAMI GEÇ

Ücretsiz kursa kayıtlar başladı

Ücretsiz kursa kayıtlar başladı

Pamukkale Halk Dansları Topluluğu 7’den 70’e yüzlerce kişiye ücretsiz halk dansları kursu için kayıtlara başladı. Ekim sonuna kadar devam edecek kayıt için ilk gün 1000’nin üzerinde başvuru yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2012 Çarşamba, 09:15

Denizli Belediyesi PAHOY kayıtları, Denizli Belediyesi Konservatuvarı ve Denizli Belediyesi PAHOY’a yapılabiliyor. Kurs ise Ekim’in 2. haftasından itibaren başlayıp Mayıs sonuna kadar devam edecek.

Pamukkale Üniversitesi’nden Denizli Belediyesi’ne devredilen eski Eğitim Fakültesi Spor Salonu’ndaki ücretsiz halk dansları kursları için yoğun başvuru yapıldı. 7’den 70’e binlerce kişi ilk günkü kayıt için spor salonuna akın etti. PAHOY Halk Dansları Sorumlusu Deniz Semerci, kayıt yaptırmak için gelenlere kurs hakkında bilgi verdi.

Kursun yaklaşık 8 ay süreceğini ifade eden Semerci, ‘Her biri kendi alanlarında uzman 15 eğitmen, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk danslarını öğretecek. Kursiyerler, eğitimin sonunda Zeybekler (Denizli, Aydın, İzmir, Balıkesir, Kütahya ve Muğla), Teke Yöresi, Silifke Anamur, Trakya-Roman, Karadeniz-Kafkas, Doğu Yöresi oyunlarını öğrenmiş olacaklar. . Hafta içi akşamları Denizli yöresi zeybek oyunu, Cumartesi günleri çocuk grupları, Pazar günü de gün boyunca tüm yaş grupları için 7 bölgeye ait oyunlar gösterilecek. Bu arada kursiyerlerin oluşturduğu topluluk, yıl içinde belediyenin düzenlediği etkinliklerde ve resmi törenlerde görev alarak yeteneklerini gösterme imkanına kavuşacak. Ardından Denizli Belediyesi’nin Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde görev alacak ve yurt dışında da festivallere katılacak.’

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı