REKLAMI GEÇ

Üniversite öğrencilerine fotoğraf eğitimi

Üniversite öğrencilerine fotoğraf eğitimi

Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça, PAÜ Honaz Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerine, fotoğraf ve halkla ilişkiler alanında fotoğraf kullanımı konusunda eğitim verdi.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2009 Perşembe, 17:58

PAÜ Honaz Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencileri ile öğretim görevlileri, 23 Aralık’ta, Honaz MYO’da verilen ‘Fotoğraf Sanatı ve Halkla İlişkilerde Fotoğrafın Kullanımı” konulu konferansa yoğun ilgi gösterdi.

PAÜ Honaz Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü öğretim görevlilerinin talebi ve okul yönetiminin onayıyla düzenlenen konferans, yaklaşık 2 saat sürdü. Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça, konferansta, fotoğrafın tanımı, tarihçesi ve pratik olarak fotoğraf çekimi, bu çalışmalarda dikkat edilecek konular ve bir anlatım yöntemi olarak fotoğrafın sektördeki yeri konularında detaylı bilgilerin verdi. Fotoğrafa dair teknik bilgiler veren Akakça, fotoğrafın halkla ilişkiler alanında (reklam, tanıtım, pazarlama, marka yaratma gibi konularda) nasıl kullanılacağını, örnek çalışmalarla anlattı.

Akakça, konferansta ayrıca 2007 ve 2008’de ödül alan fotoğraf sunuları (Karakoyun Efsanesi ve Eren Dede) ile değişik yarışmalarda ödül alan sanatsal içerikli fotoğraflarını da öğrencilere sundu.

Konferans sonunda, Akakça öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konferans sonunda bir değerlendirme yapan Akakça, “Öğrencilerin fotoğraf konusunda çok istekli ve ilgili olduklarını gözlemledim. Öğrenciler, okulda açılacak bir kurs ile fotoğraf sanatına olan ilgilerini hayata geçirmek istediklerini dile getirdiler. Öğrencilerin bu alana çok ilgili oldukları ve yönlendirme ile çok iyi sonuçlar alınacağını düşünüyorum. Bu sayede öğrencilerin boş zamanlarını daha kaliteli geçireceklerini hem de gelecekte bu sürede edinecekleri bilgilerle yararlı işler çıkaracaklarını düşünüyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı