REKLAMI GEÇ

Vali, Mustafa Öğretmen’e sahip çıktı

Vali, Mustafa Öğretmen’e sahip çıktı

Türkiye’nin ilk öğretmenlerinden biri olan 98 yaşındaki Mustafa Özdemir’in içler acısı hali yürekleri burktu. Haberin yerel ve ulusal basında yayınlanmasıyla birlikte harekete geçen Denizli Valisi Yavuz Erkmen, ilçe kaymakamına talimat vererek Mustafa Özdemir öğretmenine sahip çıkılmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Kasım 2008 Pazartesi, 01:00

Mustafa Özdemir, Cumhuriyet’in ilanından sonra Atatürk’ün öğretmen ihtiyacını kapatmak üzere yaptığı çağrıyla, açılan kursa katılarak Türkiye’nin ilk öğretmenlerinden biri olan ve içler acısı bir durumda yaşam mücadelesi veren Mustafa Özdemir’e, Vali Yavuz Erkmen sahip çıktı. Türkiye’nin ilk eğitmenlerinden olan ve Çivril’de birçok kişiye okuma yazma öğreten Mustafa Öğretmen’in içler acısı durumuna bir son vermek için harekete geçen Vali Yavuz Erkmen, ilçe kaymakamına talimat verdi.

 

Bu millet için canları pahasına cephede mücadele eden ve bu vatan için birçok hizmette bulunan Mustafa Özdemir’in durumunu öğrendikten sonra harekete geçtiklerini belirten Vali Erkmen, “Basın mensuplarımızın yapmış olduğu haberleri gazetelerde gördüm ve takip ettim. Gerçekten içler acısı bir durum. Devlet olarak elimizden gelen ne varsa yapacağız. İlçe kaymakamına bilgi verdim ve bu öğretmenimizin Öğretmenler Günü’nü kutlaması için oraya gönderdim. Kaymakamımız gerekli incelemeyi yaptıktan sonra detaylı bir şekilde bizlere dönecek ve bizler de Denizli Valiliği olarak Mustafa Öğretmenimize nasıl yardım edebileceğimiz konusunda araştırmalar yapacağız” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı