REKLAMI GEÇ

Yıkılan okullara prefabrik çözümü

Yıkılan okullara prefabrik çözümü

Denizli’de, Mart ayında, depreme dayanıksız olduğunu tespit edil 4 okul yıkılmıştı. 10 okulda ise deprem güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Yıkılan 4 okuldan 2’si için prefabrik bina yapılıyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2009 Cuma, 17:40

Denizli’de depreme dayanıksız okullar için prefabrik binalar yapılmaya başlandı. Mart ayında, deprem incelemesi sonucunda depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 4 okul yıkılmış ve öğrenciler taşımalı eğitim ile başka okullarda eğitim ve öğretimini tamamlamıştı. Okulların kapanmasıyla birlikte, bazı okullarda deprem güçlendirmesi yapan Denizli Valiliği, yıkılan 4 okul için prefabrik konut yapılması kararı almıştı. Alınan karar ile birlikte, yıkımına başlanan Denizli İmam Hatip Lisesi ve Göveçlik İlköğretim Okulu için prefabrik bina yapımına başlandı. Eskihisar ve Goncalı İlköğretim Okulları ise taşımalı sistemle eğitimini sürdürdü. Bu okulların yerine, yeni bina yapımı devam ediyor.
İmam Hatipliler, prefabrik binada eğitim görecek
Prefabrik bina yapımı devam eden Denizli İmam Hatip Lisesi’nde ve güçlendirme çalışması süren Denizli Anafartalar Lisesi ile Denizli Cumhuriyet Lisesi’nde incelemelerde bulunan Vali Yavuz Erkmen yeni eğitim ve öğretim döneminde, öğrencilerin yapılan prefabrik okullarda eğitim göreceğini, güçlendirme çalışması yapılan iki lisenin ise yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi. Denizli İmam Hatip Lisesi’nde yapılan prefabrik okulun, 12 derslikli olacağını içerisinde kantin sosyal alanlar gibi yerlerinde bulanacağını belirten Vali Erkmen, yıkılan okulların yeniden yapılmasının ardından, öğrencilerin yeni binalarda yeniden eğitime başlayacağını açıkladı.
‘Eğitim aksamasın istedik’
Prefabrik okul yapılmasının sebebinin, yıkım kararı alınan okullardaki öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini aksatmamak olduğunu belirten Vali Erkmen, yıkılan okulun yerine bu tür prefabrik konutlar yaptıklarını ve Ağustos ayı sonunda da bu prefabriklerin tamamlanarak eğitim hizmetine başlayacağını belirtti.
Vali Erkmen, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Denizli Cumhuriyet Lisesi ve Anafartalar Lisesi’nin öğrenci yoğunluğu olarak en kalabalık liselerden birisi olduğunu ve bulundukları yer itibariyle de deprem riskinin en çok hissedildiği yerlerde bulunduklarını ifade ederek, “Son yıllarda deprem güçlendirme çalışmalarına çok ağırlık veriyoruz. Bir taraftan yeni okullar yaparken bir taraftan da var olan okullarımızın depreme karşı güçlendirilip güçlendirilmemesi konusunda üniversitemizle, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ve İl Özel İdaremizle ortak bir çalışma içerisindeyiz. 120 okulumuzun depreme karşı dayanıklılığı konusunda üniversitemize bir müracaatımız oldu. Yapılan inceleme sonucunda bunların yarısına yakınının depreme karşı dayanıklı olduğu, yarısına yakınının da güçlendirme yapılması konusu bize bildirildi. Şu ana kadar 23 tane okulumuzun güçlendirmesi yapıldı. 10 okulumuzun ise güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Diğer okullarda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız Denizli’nin birinci derece deprem bölgesinde olması ve her zaman bu olaylara hazırlıklı olmamız gerektiği bilinciyle gerek okullarımızı gerekse kamu binalarımızı depreme karşı dayanıklı hale getirmek istiyoruz” diye konuştu.
Vali Erkmen, Göveçlik İlköğretim Okulu’nun da yıkım kararı alındığını ve bu nedenle buradaki öğrencilerin mağdur olmamaları için orada da bir prefabrik okul binası yapıldığını ve bu binanın yapımının da hayırsever Seyfi Başer tarafından gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı