REKLAMI GEÇ

2011 SBS’DE DENİZLİ UĞUR DERSHANELERİ FARKI

2011 SBS’DE DENİZLİ UĞUR DERSHANELERİ FARKI

2011 Seviye Belirleme Sınavı sonuçları açıklandı. Denizli’de her yıl olduğu gibi başarılarıyla ön plandayken üniversiteye hazırlıkta ve SBS’de 9 yıldır başarılarıyla adından en çok söz ettiren Denizli Uğur Dershanesi oldu.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2011 Cuma, 16:29

2011 Seviye Belirleme Sınavı sonuçları ve 6-7-8. Sınıf SBS puanlarının belli oranlarda katkılarıyla hesaplanan OYP (Ortaöğretime Yerleştirme Puanı) ler açıklandı. 8. sınıf ilköğretim öğrencileri buna göre 8-20 Temmuz arasında tercihlerini yapacak.

“12 öğrencimiz derece yaptı”
Denizli Uğur Dershanesi İlköğretim Koordinatörü Adem Başkaya, Uğur Dershanesi Denizli Şubesi olarak 9 yıldır üniversiteye hazırlık ve ilköğretimde bağımsız binalarda hizmet verdiklerini hatırlatarak, “2010’da 3. şubemizle ilköğretimde 2 şubeyle Denizli eğitimine yön vermeye devam ediyoruz. Denizlili veliler çocuklarının eğitimi için her türlü fedakarlığı yapıyor, biz dershaneler de fırsat eşitliği yaratarak veli ve öğrencilere destek olmaya çalışıyoruz. Her yıl yapılan seviye belirleme sınavlarında Denizlili birçok öğrencimiz önemli dereceler elde ederek hepimizi gururlandırıyor. 2011 Seviye Belirleme Sınavı’nda da Denizli Uğur Dershanesi öğrencileri adlarını duyurdular. Uğur Dershanesi’nin 12 ilköğretim öğrencisi de Denizli ve Türkiye genelinde önemli derecelere imza atarak Denizli halkının aşina olduğu derecelerin yanında Uğur Dershanesi adının yer almasını yine yeniden sağladılar. Bunların dışında birçok öğrencimiz de Denizli’nin seçkin okullarına tercih yerleşebilecek puanlar almıştır. Kazanılan başarılarda başta öğrencilerimizin kendilerini, ardından okul öğretmenlerini ve ailelerini yürekten tebrik ediyoruz, ayrıca 2 şubesiyle Denizli ilköğretim öğrencilerine her türlü fedakarlığı yaparak öğrenme süreçlerine katkı sunan Uğur Dershaneleri’nin değerli öğretmenlerini kutluyorum.”

“Tercih listesi 1 kez hazırlanacak”
Tercih sürecinin devam ettiğini belirten Başkaya, “Asıl önemli olan da bu süreci doğru değerlendirmek ve bu alanda yetkin kişi ve kurumlardan destek almanın öğrencilerimizin geleceği için daha doğru olacağı kanısındayım. Özellikle, tercih listesinin bir kez düzenleneceği, daha sonra ikinci bir tercih ve/veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı dikkate alınarak tercihlerin özenle ve dikkatle yapılması gereklidir. Bu yıl ilköğretim 8. sınıfı tamamlayarak, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına devam edecek olan öğrencilerimiz OYP’ye göre yerleştirileceklerdir. Bu nedenle, OYP; öğrencilerin genel başarı sıraları ve yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde açıklanmıştır. Öğrenci ve velilerimizin okul tercihlerini sıralarken bu durumu göz önünde bulundurmalıdırlar. Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak ve bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilir. Tercihlerde tüm öğrencilerimizin öncelikle yüzdelik dilimlerine ve başarı sıralarına, bunun yanında öğrencinin ideali, kariyer eğiliminin de önemli olduğunu vurgulamak isterim. Tercihler konusunda dershanemiz öğrencisi olsun olmasın tüm öğrencilere Denizli Uğur Dershanesi’nin kapıları açıktır. Rehberlik birimimiz tercihler hakkında gerekli hazırlıkları yapmış yeterli donanıma sahiptir. Tüm öğrencilerimizi tekrar kutluyor, lise öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı