REKLAMI GEÇ

BU AÇIKLAMA DERSHANECİLERİ KIZDIRACAK!

BU AÇIKLAMA DERSHANECİLERİ KIZDIRACAK!

Uğur Dershanesi Üniversite Hazırlık Koordinatörü Ersan Köse, Denizli’deki bazı dershanelerin, LYS sonuçlarının içine, neredeyse sadece baraj sınavı olan YGS derecelerini de ekleyerek sanki LYS sonucuymuş gibi birincilikler açıkladıklarını, LYS dereceleriyle ilgili bilgi kirliliği yaşandığını ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2010 Çarşamba, 18:24

Uğur Dershanesi Üniversite Hazırlık Koordinatörü Ersan Köse, Uğur Dershanesi İlköğretim Koordinatörü Adem Başkaya, Üniversite Hazırlık Müdürü Ahmet Şahin Kökçü ve Kınıklı Çamlık İlköğretim Şubesi Müdürü Ahmet Beşenk ile birlikte, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde, LYS sonuçları ile ilgili basın toplantısı yaptı.

“Tüm rekorları alt üst ettik”
Uğur Dershanesi Üniversite Hazırlık Koordinatörü Ersan Köse, LYS sonuçlarında bilgi kirliliği olduğunu, bunu düzeltmek için böyle bir toplantı yapma gereği hissettiklerini söyledi. Köse, LYS’de elde ettikleri başarılar nedeniyle çok mutlu olduklarını ancak aynı zamanda LYS sonuçlarındaki bilgi kirliliğine de isyan ettiklerini belirtti. Köse, “Uğur Dershanesi olarak, Denizli’nin gururu olacak Türkiye 6’ncısını çıkarttık. Türkiye ilk 100 derecelerini tek tek uzun sürer. Türkiye ilk 100’de tam, evet tam 19 derecemiz var. Şimdi daha da mutlu olmamızı sağlayan derecelerimizi söylüyorum ki bu bir rekordur. Tüm sınavlarda olduğu gibi en çok üstünde durulan MF alanında tüm Denizli’de, ek puanlarla birlikte 16 birincilik vardır ve Denizli Uğur Dershanesi tek başına 12 MF birinciliği alarak, bu alandaki başarısını tartışmasız hale getirmiştir ki toplamda 15 birincilik, 9 ikincilik, 5 üçüncülük alan Denizli Uğur Dershanesi, tek sözcükle tüm rekorları alt üst ederek dershanecilikte yeni bir dönemi başlatmıştır” dedi.

19 bin öğrenci katıldı
Köse, “2010 LYS, yani üniversiteye yerleştirme sınavına, tüm Denizli’den yaklaşık 19 bin öğrenci katılmıştır ve Denizli Uğur Dershanesi Öğrencisi Bilge Eylem Dedeoğlu; matematik, geometri, fizik, kimya, biyolojiden oluşan 170 sorunun tamamını doğru yapan Denizli’deki tek öğrencidir” dedi.

“Her yıl aralıksız ilk 100’de öğrencilerimiz oldu”
Köse, “Denizli’de 9. yılına giren Uğur Dershanesi geride bıraktığı 8 yılda her yıl aralıksız olarak, Türkiye ilk 100’e öğrenci sokmuş, sayısız kereler Denizli birincilikleri, ikincilikleri ve üçüncülükleri çıkarmıştır. Bu geleneği de bozmayan hatta çelikleştiren Denizli Uğur Dershanesi, 2010 LYS’de Türkiye ilk 100’de tam 19 derece alarak inanılmazı bir kez daha başarmıştır. Daha geçen yıl Denizli sayısal birincisi olan öğrencimiz Çağatay Yurdasal, eşit ağırlık birincisi olan öğrencimiz Demet Ay, dil birincisi olan öğrencimiz Gizem Ülker bizleri telefonla arayarak bu haklı başarımızı yürekten kutlamışlardır. Gördüğünüz gibi yakında Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinin en başarılı öğrencileri Denizli Uğur’dan yetişen öğrenciler olacaktır” diye konuştu.

Başarıda emeği geçenleri kutladı
Köse, “Bize bu yolda destek olan, bu inanılması çok güç başarılara ulaşmamızda desteği olan herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Elbette Türkiye 41’incisi Denizli 1’incisi olan öğrencimiz Bilge Eylem Dedeoğlu’nun, Türkiye 6’ncısı ve Denizli 1’incisi olan öğrencimiz Cansu Altınöz’ün kendilerini, ailelerini, okullarındaki tüm öğretmen ve yöneticilerini, Denizli başarıları için hiç durmadan çalışan Mili Eğitim Müdürlüğü’nü de yürekten kutluyoruz” dedi.

“Bilgi kirliliği yaratıyorlar”
Denizli Uğur Dershanesi ve öğrencilerinin, tam da bileğinin hakkıyla 2010 LYS’de tek başına 15 birincilik alarak başarının tek adresi olduğunu gösterdiğini ifade eden Köse, “Değişik birincilikler açıklanmakta, hatta sınav LYS olduğu halde kamuoyunun LYS-YGS kavramına olan yabancılığından da yararlanarak LYS sonuçlarının içine neredeyse sadece baraj sınavı olan YGS derecelerini de ekleyerek, sanki LYS sonucuymuş gibi birincilikler açıklanmaktadır. Örneğin LYS-MF alanında ek puanlar hariç, 13 birincilik var ve bunun 12’si Denizli Uğur birinciliğidir ki ayrıca Denizli MF ek puan birincisi de Denizli Uğur öğrencisidir. Bir sürü karışık bilgi sunarak insanların hakkını yemek hiç de adil değil” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı