REKLAMI GEÇ

PEV öğrencilerinden LÖSEV’e destek

PEV öğrencilerinden LÖSEV’e destek

Özel PEV Lisesi öğrencileri, lösemili çocuklara yardım etmek amacıyla LÖSEV’in atölyelerinde yapılan el işi ürünleri satmak için stand açtılar.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2013 Salı, 14:05

Özel PEV Liselerinde LÖSEV yararına yapılan çalışmalar devam ediyor. Özel PEV Liseleri lösemiyi uzmanından dinlemek amacıyla Pamukkale Üniversitesi Hematoloji Bölümü Uzman Doktoru Mehmet Hilmi Doğu’yu ağırladı. Kan hücrelerinin özellikle de akyuvarların normalin üzerinde çoğalması ile kendini gösteren bir kanser türü olan löseminin çeşitleri, tanısı ve tedavi süreci hakkında bilgi veren Doğu, lise gençlerini çağımızın giderek yaygınlaşan bu hastalığı konusunda bilgilendirdi.

Türkiye’de her yıl 1000-1200 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Ayrıca lösemi, tedavi sürecinde de dar bütçeli ailelerin yaşamlarını zorlaştırıyor. Evdeki diğer çocukların da maddi manevi yaşamlarını etkileyen bu durum aileleri çıkmaza sokuyor.

GELİRİ LÖSEV’E BAĞIŞLAYACAKLAR
Özel PEV Lisesi öğrencileri de lösemili çocuklara sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü İhtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak için LÖSEV’e destek çalışmaları için kolları sıvadılar ve LÖSEV’li çocuklara yardım amacı ile okullarında stant açtılar. Farklılıklara saygı gösteren PEV Koleji öğrencileri bu konuda duyarlılıklarını da göstermiş oldular. LÖSEV atölyelerinde yapılan el işi ürünleri satışa sunan öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi. Elde edilen geliri LÖSEV’e bağışlayacak olan öğrenciler, LÖSEV için destek bekliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı