REKLAMI GEÇ

Mermer OSB için sefeberlik ilan ettiler

Mermer OSB için sefeberlik ilan ettiler

OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Filiz, Denizli’deki doğaltaş üretici ve ihracatçılarının bir bölümü ile buluştu, mermercinin sorununu dinledi. Yapılan toplantıda, Denizli’nin önemli eksiği olan Mermer OSB için ortak hareket etme kararı alındı. Filiz, “Zeybek havası olmuyor” diyerek bireysel çalışmaların yetersiz kaldığını vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2019 Cumartesi, 11:14

Kısa süre önce Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Denizli Organize Sanayi Başkanvekili Necip Filiz, Denizli’deki doğaltaş üritici ve ihracatçılarının bir bölümü ile toplantı gerçekleştirdi.

Denizli OSB’nin çağrısı olan Gürlek’teki Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşen buluşmaya ilk etapta Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği (DENMERDER) üyeleri katıldı.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş’ın da yer aldığı bu önemli toplantıya DENMERDER Başkanı Serdar Sungur, yönetim kurulu üyeleri Celil Kılıç ve Mehmet Serter’in yanı sıra kentteki önemli mermer işletmelerinin temsilcilerinden oluşan dernek üyeleri katıldı.

OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Necip Filiz çeşitli sektör temsilcileri ile toplantılar gerçekleştirdiklerini, sektörel sorunları gerçek muhataplarından dinleyerek, istek ve talepleri değerlendirdiklerini belirtti. Doğal taş üreticileri ile ilk kez bir araya gelindiğini kaydeden Filiz, “Sektörel toplantıları son derece önemsiyorum. Bu alanda OSBÜK’ün de bizlere verdiği görevler var. Mermer sektörü Denizli için önemli bir ihracaat kalemi. OSBÜK bünyesinde, mermer sektöründe bir kaç ilin sorumluluğu bize verildi. Bu bölgelerdeki Organize Sanayi Bölgeleri ve bağımsız yatırımcıların ihtiyaç, talep ve sorunlarını takip ediyoruz” diye konuştu.

DAHA GENİŞ BİR TOPLANTI KARARI ÇIKTI
Toplantıda konuşan DENMERDER Başkanı Serdar Sungur, Denizli’de doğal taş sektöründe faaliyet gösteren 338 önemli firma bulunduğunu belirtirken bu firmalar içinde sadece 85’inin Denmerder üyesi olduğunu hatırlattı. Sungur, “Mermer sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerimizin büyük bölümü organize sanayi bölgeleri dışında bulunuyorlar. Dernek olarak da Denizli’deki sanayicilerimizin bir bölümünü temsil ediyoruz. Diğer sanayici arkadaşlarımızın da katılımı ile daha geniş bir toplantıda bir araya gelmeyi umut ediyoruz” diye konuştu.
OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Necip Filiz, “Sektörün tüm temsilcilerinin yer alacağı bir toplantının kaçınılmaz olduğunu görüyorum. Buradaki toplantımızın da ilerleyen dönemde yapacağımız geniş katılımlı toplantıya yol haritası olacağına inanıyorum. Sektörün tüm temsilcileri ile bir araya gelmeyi istiyoruz. Bunu bir başlangıç olarak kabul edelim” dedi.

SORUNUNUZ NEDİR DİYE SORDU?
Bir bölümü kamuoyuna kapalı gerçekleşen toplantıda OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Filiz katılımcılardan öncelikli sektörel sorunlarını anlatmasını istedi. Mermerciler ise öncelikli sorunlarının Denizli’de bir Mermer Organize Sanayi Bölgesi Kurulması gerekliliğini anlattılar. Bunun üzerine Filiz, bu alanda Denizli’de yürütülen çalışmaların geçmişi ve şu anki durumu hakkında bilgi almak istedi.

MERMER OSB’NİN SÜRECİNİ ANLATTI
Denmerder Başkanı Sungur konuya hakim olan eski başkan Samet Gündüz’e söz verdi. Gündüz 2000’li yılların başında mermercileri bir araya toplamak amacı ile Denmerder’in kurulduğunu belirterek, “Derneğimizin kuruluşundaki iki temel amaçtan biri Mermer OSB kurmaktı. Bu konuda çalışmalara başladık. İlk olarak Kocabaş Bölgesi’nde şu anda cezaevi olan alanın hemen yanında bir yer gösterildi. Burada askeriyenin atış poligonunun bulunması nedeniyle müsaade alamadık. Ayrıca Devlet Su İşleri de bölgede su kanalları bulunduğu gerekçesi ile olumlu yaklaşmadı. 2002 yılında bu bölgeyi alamayacağımızı gördük” dedi.

DERİ OSB’YE YÖNLENDİRİLDİK
Daha sonraki süreçte mermerciler için Deri OSB’nin bulunduğu alanın işaret edilidiğini bu alanı Mermer OSB’ye dönüştürmek için girişimlerde bulunduklarını söyleyen Gündüz, “Bölge Mermer İhtisas OSB alanı olarak ilan edildi. Bu alanda ÇED çalışması yapıldı. Fakat öngörülen arazide hazineye ait hiçbir parsel bulunmuyordu. Kamulaştırma için o dönem 8 milyon lira gerekiyordu. 2010 yılındaki bu süreçte kamulaştırmayı gerçekleştirecek kaynağı temin edemedik. Bölgede 5 yıl işlem yapılamadığı için de Mermer İhtisas OSB vasfını kaybetti” diye konuştu.

YENİ BİR YER DAHA BULDUK
Gündüz yine Kocabaş yakınlarında bir alan daha bulduklarını 2013 yılında bu bölgede plan çalışması yaptıklarını belirterek, “OSB için müracaatta bulunduk. Bakanlıktan gerekli izin ve desteği alamadık. Bu güne kadar Mermer OSB kurmayı beceremedik. Bu alanda henüz bir adım atılmış değil ama belirttiğim bölgede hali hazırda mermer sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerimiz var. Orada 30’a yakın fabrika çalışır durumda. Ayrıca bölgede yine mermerci sanayicilerin satın aldığı 40’a yakın parsel de bulunuyor” diye konuştu. Gündüz ayrıca bölgenin ıslahı ile ilgili müracaatların da yapıldığını buna karşın OSB izninin alınamadığını söyledi.
Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş 2017 yılında yürürlüğe giren kanun değişikliğini hatırlatarak; “Bundan sonra ne yapabiliriz, inceleyip görmemiz, en önemlisi birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bizler Denizli OSB olarak bu alanda sizlere katkı vermeye hazırız” diye konuştu.

EL ELE VERİP ANKARA’YA GİDELİM
OSBÜK Yönetim Kurulu üyesi ve Denizli OSB Başkanvekili Necip Filiz mermercileri dinledikten sonra; “Bizim Denizli’de organize sanayi bölgesi sayılarını artırmamız gerekiyor” dedi. Filiz; “Bizler üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Ne kadar birlikte hareket edersek sorunları o kadar çözme kabiliyetine sahip oluruz. Zeybek havası gibi bireysel olmuyor. Bizler bugünden itibaren ne yapabiliriz ona bakmalıyız. Gerekirse ilimizin milletvekilleri ile birlikte hareket eder, girişimlerde bulunur, ihtiyaç varsa kanun teklifleri vermelerini sağlarız. Bundan sonra el ele verip Ankara’ya birlikte gitmeli ve Denizli’de Mermer OSB’yi hayata geçirmeliyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

M.Abdülkadir Uslu

Yönetim Kurulu Başkanı

OSB Müdürü

Ahmet TAŞ

Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

İletişim

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Adres: Yaşar Öncan Caddesi No: 1

Honaz - Denizli / TÜRKİYE

Tel: +90 258 269 10 02  

  Faks: +90 258 269 10 01  

  E-mail: dosb@dosb.org.tr

Önemli Telefonlar

İtfaiye : 110

Elektrik - Su - Arıza :187 & 269 25 91

Jandarma : 169 10 83