REKLAMI GEÇ

132 EMEKLİNİN MAAŞI KESİLDİ

132 EMEKLİNİN MAAŞI KESİLDİ

Denizli SGK İl Müdürlüğü yaptığı inceleme sonucunda, vefat eden anne veya babasının emekli maaşını alabilmek için eşinden anlaşmalı olarak boşanarak birlikte yaşamaya devam eden 132 kişinin emekli maaşını kesti.

/ DENİZLİHABER / 17 Kasım 2011 Perşembe, 18:15

Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü yaptığı inceleme sonucunda, vefat eden anne veya babasının emekli maaşını alabilmek için eşinden anlaşmalı olarak boşanarak birlikte yaşamaya devam eden 132 kişinin emekli maaşını kesti. Bu kişilere ödenen 1 milyon 200 bin lira yasal faiziyle geri alındı. Denizli SGK İl Müdürlüğü, 2009 yılında, ölen anne ve babasının emekli maaşını alabilmek için eşiyle anlaşmalı olarak boşanıp, birlikte yaşamaya devam eden kadınları takibe aldı. Bu kapsamda yapılan başvurular, ihbarlar ve önceki dönemlerde emekli aylığı bağlanan kadınlar incelemeye alınıp, 289 kişinin dosyaları incelemeye alındı. SGK kontrol memurları emekli aylığı alan 181 kişiyi de takibe aldı.

SGK kontrol memurları dedektif gibi görev yaparak, muhtarlar, komşular ve mahalle bakkalı gibi kişilerden de yardım alıp, emekli aylığı alan kişiyi takip ederek kağıt üzerinde boşanmış görünmesine rağmen bir arada yaşayan çiftleri belirledi. Boşandığı eşiyle birlikte yaşadığı belirlenen 132 kadının emekli maaşı kesildi. Haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunan 132 kişiye daha önce ödenen emekli maaşlarının tahsili için yasal işlem başlatıldı. SGK Denizli İl Müdürlüğü avukatları 132 kadına ödenen emekli aylıklarını yasal yollarla tahsil etmeye başladı ve 132 kişiye bugüne kadar ödenen 1 milyon 200 bin lira yasal faiziyle birlikte tahsil edildi.

SGK Denizli İl Müdürü Ahmet Kurt, vatandaşların hak etmedikleri maaşı almamaları gerektiğini belirtip, “Bu durumdaki kişilerin bildirilmesi bir ihbar değil vatandaşlık görevidir. Haksız yere ödenen bu maaşlarda tüm vatandaşların hakkı var. Duyarlı vatandaşlardan bu durumda olan kişileri kuruma bildirmelerini istiyoruz. Denetimlerimiz devam ediyor. Bazı kişiler, resmiyette boşanıp 400 lira ile 800 lira arasında gelir sağlama hayaliyle bu işe başlıyor ama bu haksız bir kazanç.” diye konuştu. Yapılan takipte duyarlı vatandaşların başvurularının ağırlıklı olduğunu belirten Kurt, “Bir vatandaşımızı tespit ediyoruz, onlar da etraflarındaki anlaşmalı boşananları bizlere bildiriyorlar.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı