REKLAMI GEÇ

Ahilik kutlamaları Denizli’de yapılacak

Ahilik kutlamaları Denizli’de yapılacak

AHİYAD Başkanı Ali Ordu, her sene Ekim ayı içerisinde yapılan Ahilik kutlamalarının bu sene Denizli’de yapılacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2008 Salı, 00:00

Denizli Ahi Sinan Esnaf, Tüccar ve Sanayiciler Yardımlaşma Derneği (AHİYAD), Ahilik kültürünü yaşatmak için yapılması gerekenler konusunda, protokol üyelerinin de katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Vali Yardımcıları H.İbrahim Ertekin ve Mustafa Güney, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in davetli olduğu kahvaltıda İstanbul’da Eminönü Belediyesi’nde Ahilik ile ilgili çalışmalar yapan Yazar Ekrem Kaftan da misafir konuşmacı olarak yer aldı.

Ahilik merkezi kurulacak

Toplantıda, Ekim ayı içerisindeki Ahilik kutlamalarının Denizli’de yapılacak olmasının şehre kazandıracağı unsurlar vurgulandı. Etkinlikte konuşan AHİYAD Başkanı Ali Ordu, Ahiliği Denizli’ye tanıtmaya devam edeceklerini dile getirdi. Ahiliğin Denizli kültürünün temeli olduğunu vurgulayan Ordu, kuracakları Ahilik merkeziyle çalışmaları daha da hızlandıracaklarını belirtti.

Türkiye’deki 3 Ahi derneğinden biri

Türkiye’deki üç dernekten biri olduklarını beliren Başkan Ordu, “Denizli’de ise sadece biz varız. Daha başlangıçtayız ama bundan sonra daha etkin bir şekilde çalışıp Ekim ayındaki Ahilik kutlamalarıyla tüm Türkiye’nin ahiliği tanımasını sağlayacağız. Küllenmiş olan Ahilik kültürü, bu çalışmalarla yeniden hayat bulacak” diye konuştu. Başkan’ın ardından sözü devralan Zeybekci, AHİYAD’a sonuna kadar destek olacaklarını belirtti.

‘Resmi süreç başladı’

Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, bu tarz derneklerin adedinin çoğaltılması gerektiğini belirtti. Denizli Vali Yardımcılarından Halil İbrahim Ertekin de derneğin sürekli takipçisi olduğunu belirterek, “Daha önce de Dernek Başkanı Ordu ve yönetim kuruluya birlikteliğimiz oldu. Kültür Bakanlığı’na resmi Valilik Tebligatı gönderdik ve böylece Ahi Sinan’ın meftun yerini bulmak için de resmi süreç başlamış oldu. Ardından Kültür Bakanlığı’ndan ahilik kutlamaları ile ilgili haber geldi. İşte bunlar çalışmaların ve fedakarlıkların ürünü. Denizli bu kutlamaları layıkıyla yapacak ve kısa süre içerisinde toplumumuz Ahiliği daha fazla öğrenecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı