REKLAMI GEÇ

Asıl Çin içimizde

Asıl Çin içimizde

DEMESKO Başkanı Halil Öztürk, Uygur Türklerine uygulanan zulüm nedeniyle son günlerde Türkiye’den Çin’e karşı tepkilerin haklı olarak arttığını, ancak Çin’den ithal edilen oyuncukları kırarak tepki gösterilmeyeceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2009 Pazartesi, 14:31

DEMESKO (Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları A.Ş.) Başkanı Halil Öztürk, “Çin bizim içimizde. Türkiye maalesef kendi elmasını çürümeye terk ediyor Çin’den elma ithalatı yapıyor. Sarımsak’ı bile Çin’den alıyoruz” dedi.

Uygur Türklerine yönelik saldırı nedeniyle Türkiye halkından Çin’e karşı haklı bir tepki olduğunu hatırlatan Halil Öztürk, “Son günlerde herkesin dilinde Çin var. Türk vatandaşı olarak ben de Çin’e tepki gösteriyorum. Ancak, asıl Çin bizim içimizde. Dünya’nın en büyük elma üreticisi Türkiye. Göller Bölgesi ve Denizli’nin elmaları, Türkiye içine zor pazarlanırken, maalesef Türkiye Çin’den elma ithal ediyor. Çivril’de üretilen elmayı Erzurumlu, Trabzonlu vatandaş tüketemiyor. Onlar Çin elması yiyor. Sarımsak üretiminin başkenti Kastamonu, maalesef Türkiye’deki hallere Çin sarımsağı giriyor. Sarımsağı bile Çin’den alıyoruz. Sonra da Çin’e tepki olsun diye oyuncak kırıyoruz. Burada samimiyetsizlik var. Sen kendi ürettiğin ürünleri tükettirmeyip Türk çiftçisine kan kaybettiriyorsun, sonra da Çin’den elma ve sarımsağı bile ithal ediyorsun. Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Yönetim Kurulu kararıyla, Denizli Toptancı Hali’ne Çin’den ithal edilen meyve ve sebze zaten giremiyordu. Bundan sonra da giremez. Biz, Türk üreticisinin para kazanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı