REKLAMI GEÇ

BANKACILAR NEREDE?

BANKACILAR NEREDE?

MB’nin faiz indirim kararı almasına rağmen, kredi veren banka olmadığını öne süren DSO Meclis Başkanı Tosunoğlu, “Bu kriz gibi ortam başladığından beri bankacılar yok piyasada. Tatile mi gittiler nereye gittiler bilmiyorum. Faiz düşse de bankacıların para vermeye yanaştığı yok” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2011 Perşembe, 16:37

Denizli Sanayi Odası (DSO) Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, Merkez Bankası’nın aldığı faiz indirimi kararının ekonomiye olumlu yansıyacağını söyledi. Tosunoğlu, “Faiz indi, döviz geriledi” gibi bir kanıya varmak için erken olduğunu, Merkez Bankası’nın faiz indiriminin daha dövize tam olarak yansımadığını ifade etti.

“KARAR OLUMLU YANSIYACAKTIR”
Mehmet Tosunoğlu, “Döviz kaçtan geldi buralara, ona göre konuşmak gerekir. Bunun yansımasına bakmak için bir iki gün beklemek lazım. Merkez Bankası’nın aldığı bu tedbirlerin sonucu hemen bugün görülmeyebilir ama önümüzdeki günlerde ekonomiye olumlu yansıyacaktır” dedi.

“BANKADA KREDİ MÜRACAATI YAPACAK MUHATAP BİLE BULUNMUYOR”
Faiz düşse de kredi veren banka olmadığını öne süren Tosunoğlu, “Bu kriz gibi ortam başladığından beri bankacılar yok piyasada. Tatile mi gittiler nereye gittiler bilmiyorum. Faiz düşse de bankacıların para vermeye yanaştığı yok. Şu anda kredi alacak muhatap bile bulamıyorsunuz. Bankalarda kredi müracaatı yapılacak yetkili dahi bulamıyorsunuz. Bankacılar kendini riske atmak istemiyor. ‘Böyle bir ortamda param cebimde kalsın, ortam biraz daha yumuşasın ondan sonra bakalım’ diyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı