REKLAMI GEÇ

BORÇ YAPILANDIRMASI SEVİNDİRDİ

BORÇ YAPILANDIRMASI SEVİNDİRDİ

DTO Başkanı Necdet Özer, vatandaşın kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılmasını iş dünyası olarak önemsediklerini ve sevinçle karşıladıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Kasım 2010 Cumartesi, 18:45

DTO (Denizli Ticaret Odası) Başkanı Necdet Özer, vatandaşın kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin hükümetin yaptığı çalışmayı değerlendirdi. Özer,
“Maliye, Gümrük Müsteşarlığı ve SGK gibi borçların yanı sıra elektrik, su, Emlak Vergisi, oda aidatları gibi borçların da dâhil edildiği bu yapılandırma, piyasalara da olumlu yansıyacaktır. Zamanında vergisini yatıran ve primlerini ödeyenlere de haksızlık yapılmamış olması açısından anaparanın ödenmesi, gecikme zammı ve faizlerin aşağıya çekilmesiyle gerçekleştirilen bu paket, geniş kapsamlı olması sebebiyle de borçlu kişiler için adeta bayram hediyesi niteliğinde olmuştur. Artık borçlu olan esnaf ve sanatkarların kamu ile ilişkilerinin düzeleceğini düşünmekteyiz” dedi.

Özer, bu yapılandırmada dikkati çeken bir husus olduğunu vurgulayarak, “Daha önceki uygulamalarda bir taksit ödenmediğinde borç yapılandırılması sona eriyordu. Şimdiki düzenlemede ise iki takside kadar müsamaha gösterilmesidir. Ayrıca borç taksitleri, 6 aydan 18 aya kadar olmak üzere iki ayda bir ödenecek. Bunların ödeme yapacakları rahatlatacağını düşünüyoruz. Borçlu olan vatandaşlarımızın kanunun çıkmasının hemen ardından başvuru işlemlerini başlatarak, bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu. Özer, “Borçları dolayısıyla sıkıntı içinde olan esnafımız, yapılandırmayla birlikte askıya aldıkları işlerini düzene koymaları için bir fırsat olacaktır. İş dünyası olarak, vatandaşın kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılmasını önemsiyor ve sevinçle karşılıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı