REKLAMI GEÇ

Çin’e tepkiler sürüyor

Çin’e tepkiler sürüyor

AKP İl Başkanı Bilal Uçar ve Memur-Sen Denizli Temsilcisi Mehmet Baysal, yaptıkları açıklamalarda, Çin’de Türklere uygulanan şiddeti kınadı ve vahşetin durdurulmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2009 Salı, 20:02

Çin’in, Uygur Türklerine uyguladığı şiddete tepkiler sürüyor. AKP İl Başkanı Bilal Uçar, “Çin devleti yıllardan beri Uygur Türklerini asimile etmek için vahşete dönüşen politikalar uygulamaktadır. En son yaşanan olaylar bir milleti yok etmeye dönük sinsi planın bir parçasıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun zulme karşı millet olarak duyarsız kalmamız mümkün değildir. Hele bu zulüm soydaşlarımıza karşı işlenmekte ise yapılabilecek her türlü eylemle bunu engellemek için bütün imkanlarımızı seferber ederiz” dedi.
Memur-Sen Denizli Temsilcisi Mehmet Baysal, Çin yönetiminin, Doğu Türkistan’da, ülkenin kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi sayılan Urumçi’de gerçekleştirdiği kanlı saldırılarını protesto etiklerini belirterek, “Her türlü hayvanatı, börtü-böceği yemesiyle meşhur Çin’in hayvanların bile yapmadığı vahşetini kınıyoruz. 1000’den fazla Uygur Türkünün –soydaşımızın- hayatını kaybetmesinin, binlercesinin yaralanmasının acı ve hüznünü yaşıyoruz. İnsan hakları savunucuları, ırkçı yaklaşımları protesto eden dernek ve kurumların, Çin’de Müslüman Türk vatandaşlarının katledilmesi karşısındaki vurdumduymazlığı da acımızı artırmaktadır. İsrail’den sonra devlet terörü uygulayan ülke konumunda olan Çin Halk Cumhuriyeti’ne karşı başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kurum ve kuruluşları göreve çağırıyoruz. Bu insanlık ayıbı ve dramının bir an önce sona erdirilmesini ve sorumlularına hesap sorulmasını istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı