REKLAMI GEÇ

Denizli, Travel Turkey Fuarı’na hazırlanıyor

Denizli, Travel Turkey Fuarı’na hazırlanıyor

İzmir’de bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ve 10-13 Aralık 2009 tarihleri arasında yapılacak olan Travel Turkey Fuarı’nın onur konuğu il, Denizli olacak. Fuar öncesi, turizm şirketleri ile ilgili kurumların temsilcileri, değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2009 Cuma, 17:50

Yerli ve yabancı turizm şirketleri ile davetlilerin katılacağı ve İzmir’de, 10-13 Aralık 2009 tarihleri arasında yapılacak olan Travel Turkey Fuarı’na, Denizli onur konuğu il olarak katılacak. Fuar öncesi, Denizli’deki turizm şirketi yetkilileri ile ilgili kamu kurum temsilcileri Vali Yavuz Erkmen başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve Ekrem Erdoğan, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, Denizli’de turizm açısından büyük bir potansiyel olduğunu söyleyerek, “Denizli’yi yılda yaklaşık 2 milyona yakın kişi ziyaret ediyor. Turizm anlamında sunacağımız seçenekleri çoğaltmamız ve altyapıyı iyileştirmemiz, bir taraftan da turizmde kendimizi çok iyi tanıtmamız gerekiyor. İzmir’de düzenlenecek fuara, Denizli olarak geçtiğimiz yıl ilk defa katıldık. Orada güzel bir stant oluşturulmuştu. Bu yıl yine oraya önemli sektör temsilcileri katılacak. Geçtiğimiz yıl, ‘Onur konuğu il biz olmak istiyoruz’ demiştik. Bu dileğimiz uygun görüldü. Denizli bu yıl onur konuğu il olacak. Bu sayede Denizli’yi tanıtan sunum gerçekleştireceğiz. Orada yerli ve yabancı tüm davetlilere Denizli’yi tanıtacağız. Bu işin içinde yer alan tüm sektördeki arkadaşlarımızla, gücümüzü birleştirirsek başarılı oluruz” dedi.

Vali Erkmen, “Önümüzde bir haftalık bir süre var. Bu süre zarfından İstanbul’da ve İzmir’de düzenlenecek fuarlara en iyi şekilde hazırlanmalıyız. Stantların, Denizli’yi en iyi şekilde tanıtmamız için donanımlı hale getirilmesi gerekiyor. Denizli’nin kültür ağırlıklı bir kent olduğunu ortaya koymalıyız. Sağlık turizminde mevcut potansiyelimiz ve gerçekleştirilebilecek olan potansiyelimizi de ön plana getirip, sağlık turizminin Türkiye’de çok önemli bir cazibe merkezi olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Mağara turizminde Denizli’nin tercih edilebileceğini, sportif amaçlı ilimizin tercih edilebileceğini, doğal güzellikleri görebilecekleri alanların olduğu örneklerini sunmamız gerekiyor” dedi.

Denizli için turizmde iki sevindirici gelişme olduğunu sözlerine ekleyen Vali Yavuz Erkmen, “Bunlardan birincisi Denizli Havaalanı askeri kısıtlamalardan kaldırılıp tamamen serbest şekle dönüştürüldü. Bu Denizli için bir dönüm noktası oldu. Yerli ve yabancı uçaklar gelip konaklayabilecek. Mürettebatları da gelebilecek. Bunun bize kazancı, özel hava yolu şirketleri sefer yapabilecek. Bir diğer güzel gelişme de Gölemezli bölgesinin imar çalışmaları tamamlandı. Bu bölgede turizm amaçlı yatırımcılara tahsis yapılacak. Orada amacına uygun, bölgemize çok şey katabilecek bir turizm tesisleri yapılacak” diye konuştu.

Toplantıda katılımcılar da, fuarda nelerin yapılabileceği, Denizli turizminin daha da gelişmesi için neler yapılabileceği, turizmin çeşitlendirilmesi ve gelen turistlerin daha çok nasıl konaklatılabileceği gibi konularda görüş ve önerilerini sundular. Toplantıda tüm kurum ve kuruluşlar, güçlerini birleştirerek ve ellerindeki imkanları seferber ederek, Uluslararası Travel Turkey Fuarı’nın onur konuğu olan Denizli’nin, en iyi şekilde tanıtılması için ortak hareket etme kararı aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı