REKLAMI GEÇ

“DENİZLİ VİZYONUNU YENİLEMELİ“

“DENİZLİ VİZYONUNU YENİLEMELİ“

www.denizlihaber.com’un 8’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Denizli’ye gelen NTV Ekonomi Editörü Celal Pir ile ntvmsnbc.com Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, etkinlik öncesi DENİB’de işadamlarıyla bir araya geldi.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2010 Perşembe, 14:54

www.denizlihaber.com’un 8’inci kuruluş yıldönümü etkinliğine katılmak üzere Denizli’ye gelen NTV Ekonomi Editörü Celal Pir ile ntvmsnbc.com Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, etkinlik öncesi işadamlarıyla bir araya geldi. Denizli İhracatçılar Birliği’nde düzenlenen toplantıya katılan ünlü gazeteciler, Denizlili iş adamlarıyla Denizli’yi tartıştı. DENİB’deki toplantıya; DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve DENİB Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Sohbet havasında geçen toplantıda konuşan DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli’nin ihracatı hakkında bilgi vererek, “2008 yılında Denizli gerçekten krizi yaşadı ama basın tarafından da aşırı derecede baskıya maruz kaldı. Yapılan kriz haberleri bizleri zor durumda bıraktı. Kentimiz şu anda kendini toparlamış durumda. 149 bin çalışanımız var kayıtlı olarak. Bu da kriz öncesi rakamlara yeniden ulaştığımızı göstermekte. Ama önceden Denizli’de çalışanların yüzde 50’si tekstil sektöründe çalışırken, şimdi bu rakam yüzde 25’lere geriledi. Bunun sebebi de yeni sektörlerdir. Önemli bir sorunumuz da markalaşma konusudur. Şu anda Denizli markalaşma konusunda önemli sorunlar yaşıyor” dedi.

İş adamlarına seslenen ntvmsnbc.com Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe de Denizli’nin artık sadece tekstille değil, diğer önemli özellikleriyle de tanıtılması gerektiğini belirtti. Denizli’nin sadece tekstil ve havludan ibaret olmadığını dile getiren Yeşiltepe; “ Denizli tarihiyle, Pamukkale’siyle önemli bir kent. Ama sadece tekstil ön plana çıkartılmış. Bunun için çalışılması gerekiyor. Tarihi kitaplara veya tarihi bilgilere bakın. Denizli nasıl anlatılıyor ve tarihi zenginliği ne durumda, bunu görmeniz lazım. Sadece tekstil, havlu bornoz ile kenti tanıtamazsınız” dedi.

NTV Ekonomi Editörü Celal Pir, İstanbul’dan Denizli’nin, sabah işe giren ve akşam yine işten geri dönen bir kent olarak görüldüğünü belirterek, “Kentte çalışmaktan başka bir şey yapılmıyor gibi görünüyor. Denizli’nin tanıtılması için kentin sosyal hale getirilmesi gerekiyor. Üniversite ile ortak çalışılarak önemli etkinlikler düzenlemeniz ve kentin diğer özelliklerini gündeme getirmeniz gerekiyor. Bu konuyu sadece tanıtım olarak algılamayın. Eğer bunları yaparsanız kent tanınır, ürünler tanınır, Denizli kazanır ve Denizli tanınır. Bunu unutmayın” dedi.

www.denizlihaber.com Editörü Sedat Kurt ise tanıtım konusunda artık Denizli’nin bir takım çalışmalar yapması gerektiğini vurgulayarak, bilişim sistemlerini ve interneti kullanmaları gerektiğini söyledi. Kurt, “Sizler de biliyorsunuz ki artık günümüzün en önemli iletişim sistemi ve teknolojisi internettir. Yurtdışına satışlarımızı, görüşmelerimizi çoğu zaman internet üzerinden yapar hale geldik. Durum böyle olunca tanıtımı da internet üzerinden yapmamız ve kendimizi internet üzerinden tanıtmamız gerekiyor. Örnek olarak www.denizlihaber.com 8 yıllık süre içerisinde ulaştığı kitle ile bu sektörün ve teknolojinin en güzel göstergesidir. Şu anda Denizli’yi dünyaya açmış bir pencere durumdayız. Sizlerin de bu tür hizmetlerden yararlanmanız ve kendinizi göstermeniz gerekmektedir” dedi.

DENİB’deki toplantının ardından, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, NTV Ekonomi Editörü Celal Pir, nvtmsnbc.com Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, www.denizlihaber.com Editörü Sedat Kurt ile Küçüker Tekstil’e gitti ve burada tekstil sektörünü yerinde gördü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı