REKLAMI GEÇ

DENTAŞ’TAN BOYAMA BECERİSİ GELİŞTİREN KAĞIT MASKELER

DENTAŞ’TAN BOYAMA BECERİSİ GELİŞTİREN KAĞIT MASKELER

Denizli’deki Dentaş Kağıt, çocukların boyama becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan Oyuncak maske imalatına başladı.

/ DENİZLİHABER / 19 Kasım 2011 Cumartesi, 17:38

Dentaş Kağıt Sanayi AŞ Genel Müdürü Ahmet Ferruh Ergüney, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, başta yumurta üreticileri olmak üzere firmalara viyol ve selülozik ambalaj imalatı yaptıklarını söyledi. Cafer Sadık Abalıoğlu Holding bünyesindeki fabrikalarında ar-ge çalışmaları sonucu, yumurta ambalajının yanı sıra farklı ürünlerin imalatına da yöneldiklerini anlatan Ergüney, bu çerçevede kağıttan Oyuncak maske üretimine başladıklarını kaydetti.

Ergüney, şu bilgileri verdi: “Oyuncak, çocukların kişilik ve yeteneklerinin gelişiminde önemli bir unsur. Doğru seçilen Oyuncağın, çocukların psikolojik gelişimi kadar, kültürel gelişimine ve hatta ileride meslek seçimine de fayda sağladığını biliyoruz. Bu düşünceden hareketle biz de çocuklar için alternatif bir ürün olarak kağıttan maske üretimine başladık. Kimyasal içermeyen, tamamen doğal, istedikleri renklerde boyayabilecekleri bir maske. Amacımız çocukların Oyun oynarken, yaratıcılıklarının da ortaya çıkmasını sağlamak.”

Şimdiye kadar 100 bin adet ürettikleri maskenin, dış pazarlarda da rağbet göreceğini düşündüklerini kaydeden Ergüney, uluslararası bir fast food zincirinin ürünleriyle yakından ilgilendiğini söyledi. Maskenin pazarlamasına yönelik şimdiye kadar agresif bir tutum izlemediklerini belirten Ergüney, şu görüşleri dile getirdi: “Bu maskeler yakın gelecekte okullarda eğitim malzemesi olarak kullanılacak ve üretimi milyonlarca adede ulaşacak. Çocuklar bu maskeleri istedikleri şekilde boyayıp, takıyor. Sanat eğitimine büyük önem verilen İtalya ile sıkı bağlantıları olan bir şirketiz. İtalyan okullarına da milyonlarca maske pazarlayacağımızı düşünüyorum.”

Dentaş’ın, ar-ge çalışmaları için Türkiye’nin en gelişmiş viyol kağıt laboratuvarını kurduğunu iddia eden Ergüney, “Ar-ge ve tasarıma yönelik yatırımlarımıza ek olarak üretim hatlarına makine ilavesi yaparak kapasitemizi artırdık. Firmamız, dünyada tercih edilen seçkin bir marka olma vizyonuyla hareket ediyor. Türkiye’de firmalar teknoloji satın alan değil, teknoloji satan konumuna geçmek zorunda. Başka türlü uluslararası alanda rekabet edebilen, tercih edilen bir firma olmak hayal olur. Bu anlayışla yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. Ergüney, “Hedefimiz Türkiye’den dünyaya bu işin teknolojisini satmak” dedi.

Yorumlar

enes   -  Bağlantı 20 Şubat 2013, 16:01

bende istiyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı