REKLAMI GEÇ

DTO BAŞKANI ÖZER “BÜYÜME RAKAMLARI DAHA DA ARTACAK”

DTO BAŞKANI ÖZER “BÜYÜME RAKAMLARI DAHA DA ARTACAK”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Ortadoğu ülkelerindeki siyasi karışıklıkların sona ermesinin ardından büyüme rakamlarının daha da yukarılara tırmanacağını iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2011 Cumartesi, 14:54

Özer, büyüme rakamlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ekonominin eskisi gibi siyasi çalkantılardan etkilenmeden büyüdüğünü ifade etti.Özel sektör tarafından yapılan yatırımların gün geçtikçe arttığını belirten Özer, “Türk ekonomisi dünyanın ilgi odağı haline geldi. Ekonomideki büyüme basit bir büyüme değil. Yaşananlar Türk ekonomisine olan güvenin göstergesi. Siyasi istikrarın ekonominin önündeki engelleri aştığı doğru, ama burada özel sektörde yatırım yapanları görmezden gelmek de yatırımcılara haksızlık olur” dedi.

Özer, açıklanan ilk çeyrek büyüme rakamının, “tarihe geçen bir büyüme olduğunu” dile getirerek, “Çift haneli büyüme kaydeden tek ülkeyiz. Baktığımız zaman Arjantin, Şili, Çin bizim arkamızdan geliyor. Bir zamanların en büyük ekonomik büyümesini gerçekleştiren Çin’in bile önüne geçmiş durumdayız. Ama bu büyümeyi daha yukarılara çekmemiz lazım, çünkü nüfusumuz artıyor. Daha fazla büyüyemezsek işsiz sayımız artar, yaşanan büyümeler yerini düşüşlere bırakır” ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde Avrupa’daki bazı ülkelerin ekonomik kriz yaşadığına işaret eden Özer, şunları kaydetti:”Avrupa’daki krizlerden etkilenmeden yüksek bir grafik çizen Türkiye’nin ekonomideki geleceği parlak. İhracatta yaşanan yüzde 20’lik bir artış bu yükselmenin sinyali. Artışları görerek rehavete kapılmadan büyümemizi sürdürmeliyiz. Önümüzdeki engel ithalatın da sürekli olarak artması. İthalatı sınırlı miktarda tutarak, ihracatımızı artırarak ilerlemeliyiz. Ortadoğu ülkelerindeki siyasi karışıklıkların sona ermesinin ardından bu büyüme rakamı daha da yukarılara tırmanacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı