REKLAMI GEÇ

Elde var sıfır

Elde var sıfır

DSO Başkanı Keçeci, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın 30 iş adamı ile birlikte yaptığı özel toplantıdan bir sonuç elde edemediklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2010 Cuma, 17:27

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz; Denizli Sanayi Odası, Merkez Bankası ve Dünya Gazetesi’nin işbirliğiyle düzenlenen Para Politikaları Semineri’nden sonra Denizli’den ayrılmadı ve Denizlili iş adamları ile özel bir toplantıda bir araya geldi. Yılmaz, PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Salonu’nda, oda başkanları ile birlikte 30 iş adamının katıldığı özel toplantıda, Denizlili iş adamlarının isteklerini dinledi.

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Yılmaz ile yaptıkları özel toplantıda, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın, kur faktöründeki değişimden söz etmediğini, bu şartlarda değişiklik düşünmediklerini ve düşünmeyeceklerini, kur uygulamasına aynı tasarruflarla devam edeceklerini belirttiğini söyledi.

“Çözüm istedik, öneri sunduk”
Keçeci, Denizlili iş adamları olarak Merkez Bankası Başkanı Yılmaz’dan, “TL’nin bu kadar pahalı olduğu bir ortamda uzun süre yaşamak için şansımız olmadığını söyledik ve pahalı TL ile birlikte bizim de var olmamız için çözüm bulmalarını istedik. En azından Merkez Bankası’nın günlük döviz alımlarını, 30-50 milyon dolardan 150 milyon dolara çıkarmasını istedik. Kısa vadede gelen sıcak paranın vergilendirilmesi ile ilgili yeni şartların getirilmesini istedik. Hedeflenen enflasyon rakamlarının gerektiğinde gevşetilmesini istedik” dedi.

Keçeci, Merkez Bankası Başkanı Yılmaz ile yaptıkları toplantıdan bir sonuç alamadıklarını ancak buna rağmen sorunlarını, isteklerini ve sıkıntılarını dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı