REKLAMI GEÇ

EV HANIMLARI CAM SİLMEKTEN KURTULACAK

EV HANIMLARI CAM SİLMEKTEN KURTULACAK

Denizli’de girişimci Mustafa Aydeşkin, 5 yıl üzerinde Ar-Ge çalışması yaptıktan sonra ‘Kir tutmayan Cam’ı üretti. Evlerin pencerelerinde, duşa kabinlerde ve cam giydirme binalarda kullanılacak nano teknoloji sistem sayesinde özellikle ev hanımları cam temizliği yapmaktan kurtulacak.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2011 Cumartesi, 14:52

Deneme üretimleri tamamlanan kir tutmayan camlar 10 yıl firma garantisi ile tüketiciye sunulacak. Akdeniz Üniversitesi Mekatronik (Mekanik Elektrik) bölümünden mezun olduktan sonra Pamukkale Üniversitesi Fizik Bölümünde de 3 yıl eğitim gördüğünü, okulu bırakarak iş hayatına atıldığını ifade eden 39 yaşındaki 1 çocuk babası Mustafa Aydeşkin, çocukluktan beri tutkusunun, cam, ısı ve fırınlar olduğunu söyledi. Uğurlu Oto Cam Fabrikasında da 2,5 yıl boyunca Ar-Ge bölümünde mühendis olarak cam ve fırınlar üzerine çalıştıktan sonra kendi atölyesini kurduğunu dile getiren Aydeşkin, “4 yıl üzerinde araştırma yaptıktan sonra kendi atölyemde kullanacağım fırını imal ettim. Yaklaşık 400 bin lira harcama yaptım. Bu fırının araştırmasını yaparken de 5 yılımı cam üzerine farklı kimyasalların karıştırılması ile yapılabilen ‘Hidrofobik’ Sol – Jel metodunu geliştirdim. Piyasada kir tutmayan veya leke tutmayan cam diye satılan ürünler var. Ancak o ürünler özelliğini 3 ay kadar koruyabiliyor. Benim nano teknoloji ile geliştirdiğim kimyasalla kaplanan ve kendi imalatım olan fırınımda yaklaşık 200 derece ısıda pişirdiğim cam üzerine hiçbir kimyasal uygulanmazsa en az 10 yıl kir tutmama özelliğini koruyabiliyor. İstenilirse cam hafif nemli bir bezle silinebiliyor.” Dedi.

Evlerin ve işyerlerin camlarına uygulanabilecek sistem sayesinde artık ev hanımlarının cam temizliği derdinin ortadan kalkacağına dikkat çeken Aydeşkin, cam silerken yaşanan üzücü kazalarında kir tutmayan cam sayesinde tarih olacağını söyledi. Evlerdeki duşa kabinlerle cam giydirme binaların dışına da uygulanabilen sistemle, camlardaki su ve kireç izlerinin oluşmadığını anlatan Aydeşkin, “Kir tutmayan cam sistemini mevcut binalardaki çift katlı camlara da uygulamak mümkün. Ancak takılı camı kendi imal ettiğim fırında pişirme gibi bir ihtimalimiz olmadığı için kir tutmama ömrü hiçbir kimyasal kullanılmazsa 2 yıl kadar devam ediyor. Sonra camlar olduğu yerde tekrar kaplanması gerekiyor. Ancak yeni yapılan binalarda pencere camlarında pişirilerek sistem uygulanırsa cam silmek en az 10 yıl gerekmiyor” dedi.

Balkon korkuluk camlarına kurşun işlemeyecek
Balkon korkuluklarında kullanılan camlarla ilgili olarak ta yeni bir çalışmanın içinde olduğunu belirten Aydeşkin, “Cam korkuluklarında rahatlıkla kullanılabilecek, bir cam türü üzerinde çalışıyorum. Bu cam balkonlarda uygulandığında magandaların önüne geçebileceğiz. Balkon korkuluk camlarında kurşun geçirmez camdan daha ince, daha dayanıklı ve daha ucuz bir cam geliştireceğim. Bu cam kurşun geçirmediği gibi kırsa bile parçalanmayacak. Bu camlarda yaz sıcaklarında balkonlarında oturan insanlarımızı kendini bilmez magandaların silahlarından çıkan kurşunlardan koruyacak” diye konuştu.

Fosforlu camda üretildi
Kendi ürettiği ve patentini aldığı fırınını kullanarak, desenli, fosforlu, kompozit lamine cam üretebildiğini anlatan Aydeşkin, “Müşterilerin isteğine göre sınırsız renk ve model seçeneği ile damperli camdan yaptığımız ürünler evlerde fayanslar ve seramikler yerine istenilen duvar üzerine uygulanabiliyor. Eksik olarak ta yapabildiğimiz camlar sayesinde fayans ve seramikte kullanıcıların sıkça karşılaştıkları derzin kararması ve kötü görüntüsü olaylarını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Yüzme havuzları zemini ve duvarları da dahil her yere uygulayabildiğimiz desenli ve renkli camlar sayesinde sanat eseri havuzlar duşa kabinler üretebiliyoruz. Camdan mutfak tezgâhları, camdan odalarda yapmak imal ettiğim fırınım sayesinde artık mümkün ”diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı