REKLAMI GEÇ

FUARIN GÖZ BEBEĞİ DENİZLİ

FUARIN GÖZ BEBEĞİ DENİZLİ

Denizli’nin onur konuğu olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Nihat Ergün’e kadar herkes Denizli’ye övgü yağdırdı.

/ DENİZLİHABER / 9 Eylül 2011 Cuma, 16:32

Bu yıl Denizli’nin onur konuğu olduğu, Dünya’nın sayılı ticaret fuarlarından olan İzmir Enternasyonal Fuarı, 80. kez kapılarını ziyaretçilere açtı. “Çevre ve Çevre Teknolojileri” ana temasının konu alındığı fuara bu yıl 1.5 milyonu aşkın ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor. İzmir Enternasyonal Fuarı’na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, konuk ülkelerin bakanları, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TOOB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DTO Başkanı Necdet Özer, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili katıldı. Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TOOB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile partner ülke Avusturya’nın Ekonomi Aile ve Gençlik Bakanı açılış konuşmalarını yaptı.

VALİ DEMİR TEŞEKKÜR ETTİ
Fuarın onur konuğu ili olan Denizli adına konuşan Vali Abdülkadir Demir, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın, Cumhuriyet ile birlikte büyümüş, her zaman genç Türkiye Cumhuriyeti’nin Dünya’ya açılan penceresi ve ülkenin tanıtımında başrol oynadığını söyledi. Vali Demir konuşmasına şöyle devam etti: “Mesafelerin değerini yitirdiği, uluslararası rekabetin arttığı günümüzde de Dünya’daki belli başlı genel ticari fuarlar arasında saygın bir yere sahiptir. Ülkemiz ve tüm Dünya’da böylesine özel bir konuma sahip İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 80. yılında onur konuğu olmamız teveccühünde bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

“FUARIN İLK AÇILDIĞI YILLARDA DENİZLİ KASABAYDI”
Fuarın ilk açıldığı yıllarda Denizli’nin küçük bir Anadolu kasabası görünümünde olduğunu belirten Vali Demir, bugün ise tüm Dünya’nın tanıdığı, ekonomik ve sosyal gelişimin yalnız ve ancak eğitimle mümkün olacağını benimseyen, insana yatırım yapan bir ‘Anadolu Kaplanı’ olmayı başardığını vurguladı. Türkiye’ye örnek olmuş bir ili temsil etmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Vali Abdülkadir Demir, “Bu nedenledir ki bugün burada olmanın en güzel yanı Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemize yeni ufuklar açan bir fuarda, geçmişinden aldığı güçle geleceğe yatırım yapan ve kültürel özelliklerini ekonomik kaynaklara çevirerek tüm Türkiye’ye örnek olmuş bir ili temsil ediyor olmak. Bu kapsamda Dünya’nın en önemli sanayi ve ticaret fuarlarından biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 80. yılında yeniden can bulmasında emeği geçen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Nihat Ergün’e Denizli adına teşekkür ediyorum” dedi.

DENİZLİ DİNAMİK BİR İL
Denizli sanayicisinin bin yıllık Ahilik geleneğini ile güçlü atılımlar attığına dikkat çeken Vali Demir, “Bugün Denizli’de yaşanan ekonomik faaliyetler neticesinde yılda iki buçuk milyar doları aşan ihracat gerçekleşmekte ve ihracatın ithalata oranla daha ön planda olduğu görülmektedir” dedi. Denizli’de 2008 yılının sonuna doğru 144 bin olan çalışan sayısının Haziran ayı itibariyle yaklaşık 161 binlere geldiğini vurgulayan Vali Demir, bu durumun Denizli’nin dinamik ve üretken kimliğinin en önemli göstergesi olduğunu belirtti. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Çevre ve Çevre Teknolojileri temalı 80. yılında onur konuğu il olan Denizli’nin, eşine az rastlanır özelliklere sahip termal suları ile aynı zamanda bir termal tedavi merkezi olma özelliğine sahip olduğuna dikkat çeken Vali Abdülkadir Demir, Denizli’nin jeotermal kaynaklarının antik çağlardan buyana bölgeye güç kazandırdığını söyledi. Vali Demir, Denizli’nin şu anda Valilik, Belediye Başkanlığı, Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Ticaret Borsası, Esnaf Odaları, İlçeleri, yerel yönetimleri, sivil toplum örgütleri ve fuara katılan 19 firması ile birlikte güzel bir tablo sergilediğini ve birlik, beraberliğin sonucunda da başarıya doğru koştuğunu sözlerine ekledi.

BAKAN ERGÜN: DENİZLİ FIRSATLARINI KENDİ YARATIYOR
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de Denizli’nin müteşebbis gücü ile kendi fırsatlarını kendisinin yarattığını ve girişimcilik ruhu ile her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ilerleyen yılında çok daha farklı bir konumda misafirlerini ağırlayacağını ve katılımcı sayısının çok daha fazla olacağını söyledi.

KILIÇDAROĞLU: DENİZLİ ÖZ SERMAYESİYLE KALKINIYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Denizli’nin yabancı sermaye olmaksızın kendi öz sermayesi ve Denizlili işadamlarının çalışkanlığı ile büyüyen bir kent olduğunu söyleyerek, fuarın onur konuğu il seçilmesinin isabetli bir karar olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından, fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Protokol üyeleri ve davetliler daha sonra, fuarın “onur konuğu il” olan Denizli’nin standını ziyaret ettiler. Vali Abdülkadir Demir, Denizli’nin tarihi, kültürel ve ekonomik ürünlerinin öne çıkartıldığı Denizli standı hakkında misafirlere bilgi verdi. Fuara katılan misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği Denizli standında Buldan elişi ürünleri, Pamukkale ve Karahayıt kırmızı su başta olmak üzere, tekstil, mermer, şarapçılık, tarım ve hayvancılık ürünleri sergilendi. Avusturya’nın partner ülke olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı’na bu yıl 827’si yerli, 256’sı yabancı olmak üzere toplam 1083 firma katıldı. 50’den fazla ülkenin katılacağı ve 11 gün sürecek olan fuara bu yıl 1.5 milyona aşkın ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı