REKLAMI GEÇ

GEKA İLÇELERİ ANALİZ EDİYOR

GEKA İLÇELERİ ANALİZ EDİYOR

Güney Ege Kalkınma Ajansı ekonomik araştırmalar ve analizler için ilçeleri ziyaret ediyor. Akköy İlçesi’nde yapılan çalıştayda ilçenin güçlü yönleri, fırsatları ve tehditleri ele alındı.

/ DENİZLİHABER / 26 Kasım 2011 Cumartesi, 17:47

Aydın, Denizli ve Muğla İllerini içine alan ve bölgenin her yönden geliştirilmesi ve kalkındırılması amacıyla kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birimi 23 Kasım tarihinde Denizli’nin Akköy ilçesinde GZFT (Güçlü ve Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehditler) analizi çalıştayını gerçekleştirdi..

GEKA Uzmanları Barış Kıyak, Dilşad Erkek ve Zeynep Gök’ün GEKA’yı temsilen katıldığı toplantıya Akköy İlçesi’nden Kaymakamlık, Belediye, çeşitli kamu kurumları, STK’lar, köy muhtarları ve diğer katılımcıların da bulunduğu bir ekiple çalışma yapıldı. Çalışmaya katılan toplumun değişik kesimlerinden katılımcıların, yaşadıkları ilçeye ilişkin görüşlerini kendileriyle paylaştığını dile getiren “Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birim Başkanı” Barış Kıyak, bu çalışmayla ilçenin ekonomik, çevresel, sosyal ve kültürel açıdan fotoğrafının çekildiğini ve çalışmanın ilçenin gelişimi ve geleceğine ışık tutacağını vurguladı.

Çalışma sonucunda Akköy ilçesinde zeytin, yonca, mısır, nar ve kekik gibi tarım ürünleri ve hayvancılığın ilçenin güçlü yanları olduğu, ancak ilçede soğuk hava deposunun olmaması, sulama maliyetlerinin yüksekliği ve süt işleme tesisinin bulunmaması gibi hususların İlçenin zayıf yönleri olarak ortaya çıktığı açıklandı.

İlçede istihdam olanakları, ticaret, sosyal faaliyetler ve diğer bir çok boyut katılımcılar tarafından tartışılırken Denizli’nin büyükşehir olması durumunda ilçenin daha fazla hizmetten faydalanabileceği ancak bu gelişmenin ilçe merkezindeki hayvancılık faaliyetlerini olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

Bu çalışmanın GEKA’nın yeni dönem “Bölge Planı” çalışmalarında girdi olarak kullanacağına vurgu yapan “Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birim Başkanı” Barış Kıyak, “Her ilçe için önemli bir kaynak ve stratejik planlama için bir rehber niteliğinde olan bu analizin GEKA”nın faaliyet alanındaki tüm ilçeler için uygulanacağını” ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı