REKLAMI GEÇ

GEKA’ya genel sekreter atandı

GEKA’ya genel sekreter atandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’ne, Mehmet Aydıner atandı.

/ DENİZLİHABER / 9 Aralık 2009 Çarşamba, 18:03

Denizli-Aydın-Muğla illerini kapsayan GEKA’ya (Güney Ege Kalkınma Ajansı) genel sekreter atanması için üç ilde yayınlanan mahalli gazetelerde ve üç ilin valiliklerinin internet sitelerinde duru yapılmıştı. GEKA’ya genel sekreter olmak için 20 kişi başvurdu. Başvurular, GEKA Yönetim Kurulu’nca, uzmanlık birikimi, çalışma deneyimine ilişkin hizmet dökümleri, dil belgesi ile ajans tarafından talep edilen diğer bilgi ve belgeler ile ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde değerlendirildi. 27 Ekim’de yapılan GEKA’nın yönetim kurulu toplantısında, genel sekreterlik için müracaat eden 20 aday içinden, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Gümrük Uzmanı Mehmet Aydıner’in, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’na genel sekreter olarak atanması için bildirilmesine karar verildi. 5449 sayılı kanunun 4. maddesinin 2. fıkrasının g bendi uyarınca, Mehmet Aydıner’in genel sekreter olarak atanmasına ilişkin DPT onayı, 4 Aralık 2009 tarih ve 4223 sayılı DPT yazısıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı’na bildirildi.

İşte Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Aydıner’in özgeçmişi:
1970 Nazilli-Aydın doğumlu. Evli ve iki çocuk babası. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 1994 yılında mezun olduktan sonra, özel sektörde değişik kuruluşlarda mühendis ve yönetici olarak üretim ve pazarlama alanlarında çalıştı. 1996 yılında yedek subay askerlik görevini tamamladı. 1998 yılından itibaren açılan sınavları kazanarak Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Merkezi’nde uzman yardımcısı ve Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı’nda uzman yardımcısı ve uzman olarak görev yaptı. Dış ticaret ve gümrük konularında ihtisas sahibi olup, ‘gümrük müşaviri’ yetkisini kazandı.
2004-2006 yılları arasında ABD’de University of Illinois at Urbana-Champaign’de (UIUC) kalkınma ekonomisi, uluslararası iktisat ve para politikaları alanlarında özelleşerek, ekonomi alanında yüksek lisans (MSc in Economics) derecesi aldı. 2006-2009 yılları arasında ABD’de burslu olarak kabul edildiği Northern Illinois University’de (NIU), kamu ekonomisi-politik ekonomi alanlarında özelleşerek, ekonomi alanında doktora (Phd in Economics) çalışmaları yaptı. Bu süre içinde aynı üniversitede makroekonomi ve mikroekonomi alanlarında öğretim asistanı olarak çalıştı.. 4 Aralık 2009 tarihinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreterliği görevine atandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı