REKLAMI GEÇ

GİRİŞİMCİLER GELECEKTEN UMUTLU

GİRİŞİMCİLER GELECEKTEN UMUTLU

Ankara’da gerçekleştirilen Girişimcilik Kongresi’ni değerlendiren, Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Basmacı Kayhan, ‘Gelecekte neler bekleniyor’ konulu ankete katılan girişimcilerin büyük çoğunluğunun, gelecekten umutlu olduklarını ortaya koyduklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Kasım 2010 Pazartesi, 17:24

Dünyanın 102 ülkesinde kutlanan Global Girişimcilik Haftası, Türkiye’de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Girişimcilik Kongresi’nde kutlandı. 6-7 Kasım tarihleri arasında, Ankara’daki TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda yapılan kongreye, her ilin Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu çağrıldı. Kongreye Denizli’den; Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Basmacı Kayhan, Başkan Yardımcısı Şenay Aslan’ın yanı sıra Denizli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cüneyt Demirkan, Kurul Üyesi Musa Çelikkol ve Denizli Genç Girişimciler ve Denizli Kadın Girişimciler Kurullarının Koordinatör Odası Denizli Ticaret Odası Sekreteri Şefika Tunalı katıldı.

İki gün süren kongrede, ‘Türkiye’de girişimcilik nasıl destekleniyor?’, ‘Türkiye’de girişimcilik nasıl desteklenmeli’ başlıklı oturumlarda, girişimcilik ele alındı. Kongrenin ikinci gününde, ‘Nasıl başardılar? Zirveye tırmanış öyküleri’ başlıklı oturumda, katılımcılar nasıl başarı elde ettiklerini anlattı. Kongrede, bazı illerin Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu tarafından gerçekleştirilen örnek projeleri de ele alındı.

Girişimcilik Kongresi’ni değerlendiren Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Basmacı Kayhan, “Kongre verimliydi. Yaklaşık 500 kişilik bir organizasyondu. Katılımcılar arasından, 220 kişiye uygulanan anketle, ‘Gelecekte neler bekleniyor?” sorusuna cevap arandı. Ankete cevap veren girişimciler, gelecekten umutlu olduklarını ortaya koydu. Girişimcilerin yüzde 57’si, 2011 yılında şirketlerindeki istihdamın artmasını beklerken, yüzde 35’i istihdam sayılarının değişmeyeceğini, yüzde 7’si ise azalacağını düşünüyor. Yine, ‘2011’de ekonominin durumunu nasıl görüyorsunuz?’ sorusuna da ankete katılanların yüzde 50’si ekonominin daha iyiye gideceği yönünde görüş bildirdi. Katılımcıların yüzde 33’ü, ekonominin aynı seviyede kalacağına, yüzde 17’si ise kötüye gideceğine dikkat çekti. Girişimcilerin yüzde 44’ü, dışarıdan destek almadan, kendi yarattıkları kaynaklarla işlerini kurduklarını, yüzde 36’sı ailenin mevcut işlerini devam ettirdiğini, yüzde 8’i ise dış kaynak kullanarak iş hayatına atıldığını ifade etti. Bu sonuçlar gösteriyor ki yatırım için nakit sıkıntı yok, aile işletmeleri bir sonraki jenerasyon tarafından benimsenip devam ettiriliyor, hatta çağın gereklerine göre revize ediliyor. Gerektiğinde de yabancı kredi almaktan veya yabancı ortakla işbirliğine gidilmekten çekinilmiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı