REKLAMI GEÇ

Gölemezli, termal kasaba olacak

Gölemezli, termal kasaba olacak

Vali Yavuz Erkmen, Akköy’e bağlı Gölemezli beldesinde yakın bir zamanda temeli atılacak olan Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü’nü ziyaret etti. Vali Erkmen, bölgenin bir tesisle sınırlı kalmayacağını ve termal turizm kasabası olacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 8 Aralık 2010 Çarşamba, 18:14

Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü’nün yapılacağı bölgedeki inceleme gezisine; Vali Yavuz Erkmen’in yanı sıra, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Akköy Kaymakamı Sabri Uzun, Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü Kurucuları Özgür Usta, Nihat Aracı ve Cengiz Gezici, Gölemezli Belediye Başkanı Yunus Avcı ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Vali Yavuz Erkmen ilk olarak tatil köyünün yapılacağı alanı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Alana şu anda örnek olarak inşaatı devam eden dairelerin bulunduğu bina yapılıyor. Vali Yavuz Erkmen, bölgeye yapılan yatırımın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, hedeflerinin bölgeyi termal turizm kasabası haline getirmek olduğunu vurguladı. Bölgenin altyapı planlamasının kısa sürede yapılması gerektiğini söyleyen Vali Erkmen, elektrik su ve yol yapımı gibi altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi için herkesin kendi görevini yerine getireceğini ifade etti. Bölgeden çok umutlu olduklarını ifade eden Vali Erkmen, yerli ve yabancı pek çok kişinin yatım yapmasını beklediklerini, sadece Gölemezli bölgesinde 20 bin yatak kapasitesi olacağını ve sıcak su için yeni kuyuların açılacağını ifade etti.

Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü Kurucularından Nihat Aracı, proje çalışmalarına 5 yıl önce başladıklarını, 68 bin metrekare olan alana, 19 blok halinde toplam 244 dairenin yapılacağını söyleyerek, Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü’nün Türkiye’nin en büyük rehabilitasyon merkezi olacağını belirtti.

Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü’nün diğer kurucusu Özgür Usta da tatil köyünün hizmete girmesi ile 1000-1500 kişi kapasiteli olacağını, Türkiye’nin sayılı ilk üç suyu arasında bulunan bölgedeki jeotermal su ile önemli bir sağlık hizmeti vereceklerine dikkat çekti. Gölemezli Belediye Başkanı Yunus Avcı, bu tür yatırımların bölgede çoğalmasını temenni ettiklerini belirterek, kendilerinin de ellerinden gelen hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı