REKLAMI GEÇ

AYNES konkordato ilan etti

AYNES konkordato ilan etti

Denizli’de FETÖ/PDY davalarının kilit kuruluşlarından biri olan Aynes Gıda’dan beklenmedik bir adım geldi. 2 yıl önce kayyum atanan şirket, bu süre içinde yapılan haberler ile sürekli büyüyen, kar eden ve gelişen bir kuruluş olarak gösterildi. Kısa süre önce eski sahiplerine mahkeme kararıyla devredilen Aynes Gıda konkordato ilan etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2018 Çarşamba, 10:46

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar Aynes Gıda ya da uzanmış, şirketin yöneticilerine yönelik dava açılırken, şirkete de el konmuştu. Mahkeme tarafından Aynes’e kayyum atanmış ve yeni bir sürece girilmişti.

TOZ PEMBE BİR TABLO ÇİZİLDİ
Aynes’in kayyum yönetiminde olduğu dönemde toz pembe bir tablo çizilmişti. Firmaya davet edilen ajanslara sürekli “her şey yolunda” temalı mesajlar verilmiş, artan ihracat potansiyeli ve üretim kapasitelerine yönelik rakamsal veriler paylaşılmıştı. Şirketi yöneten kayyumlar, devraldıklarından itibaren sürekli şirketi kara geçirdikleri yönünde açıklamalar yapmıştı.

ŞİRKET ESKİ SAHİPLERİNE DEVREDİLDİ
Aynes kayyum yönetiminde faaliyetlerine devam ederken kısa süre önce verilen mahkeme kararıyla kayyum kararı kaldırılmış ve eski sahiplerine devredilmişti. Devir işleminin üzerinden çok kısa süre geçmesine rağmen Aynes’ten yine beklenmedik bir hamle daha geldi.

AYNES KONKORDATO İLAN ETTİ
Aynes’in yönetimini kayyumdan devralan eski sahiplerinin attığı ilk adımlarından biri konkordato ilan etmek oldu. Yüksek miktardaki tahvil borcunu çeviremediği öne sürülen Aynes’ten konkordato ilanına ilişkin kısa bir açıklama yapıldı.

Şirketten yapılan açıklamada, ”Bir süredir ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sebeplerle işletmenin bütünlüğünün bozulmaması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, tüm çalışanların ve diğer paydaşların haklarının korunması, alacaklarına tam ve eksiksiz olarak kavuşmalarını temin etmek amacıyla Acıpayam Asli Hukuk Mahkemesi’nin 2018/662 esas sayısı ile konkordato talebinde bulunmuş olup, ilgili mahkemece yapılan inceleme sonrasında İcra İflas Kanunu’nun 287’inci maddesi gereğince şirketimizin 3 aylık süre ile hakkında yapılacak tüm takip işlemlerini durdurmasına yönelik tedbir kararı vermiş bulunmaktadır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı