REKLAMI GEÇ

“İkinci 500 tablosu olumlu sinyaller veriyor”

“İkinci 500 tablosu olumlu sinyaller veriyor”

İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2009 Yılı Raporu’nu değerlendiren DTO Başkanı Özer, “Tablo genel olarak değerlendirildiğinde, Denizli sanayisinin çeşitlendiği ve ilerleyen günler için olumlu sinyaller verdiğini söyleyebiliriz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2010 Perşembe, 17:29

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı, İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2009 Yılı Raporu’nu değerlendirdi. Özer, raporun genel anlamda, Denizli sanayisinin çeşitlendiğini ve ilerleyen günler için olumlu sinyaller verdiğini söyledi.

“Çeşitlilik artacak”
Özer, “İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı İkinci 500 Büyük Firma 2009 Raporu’nun ilimize bakan yönüyle, geçen yıl 13 olan ikinci 500 sıralamasındaki Denizlili firma sayısının, bu yıl 11’e düştüğünü görmekteyiz. İlk 500’teki firmalarımızı hatırlayacak olursak bir tane tekstil firmamızın yerine bir gıda firmasının daha dahil olduğunu görmekteydik. Fakat son 10 yıla baktığımızda ise özellikle 2002-2003 yıllarındaki tekstil iş kolumuzun sayıca azaldığını görmekteyiz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen sektörel bazdaki değerlendirmelerde çeşitliliğin artacağını tahmin etmekteyim” dedi.

“İlerleyen günler için olumlu sinyaller veriyor”
Özer, “2008 yılı değerlendirildiğinde ikinci 500 firma arasına Denizli’den 13 firma girmişti, bunların 5’i tekstil ve konfeksiyon sanayinde üretim yapan firmalar olduğu görülmektedir.
Yeni açıklanan ikinci 500 firma arasına Denizli’den 11 firma girdiği, bunların da 6’sının tekstil ve konfeksiyon sanayinde üretim yapan firmalar olduğu görülmektedir. Ayrıca 5 firma kablo, beton ve yem sanayinde üretim yapmaktadır. Anlaşıldığı üzere son 10 yılın verilerine göre özellikle tekstilde düşüş görülse de 2009 yılına baktığımızda, bu yıl itibariyle ikinci 500’te tekstil firması sayısı bir artırılarak 2008’deki tekstil açığı kapatılmıştır. Hazır beton firması bazında firma sayısı 1’den 2’ye çıkmıştır. Geçen yılın ikinci 500 sıralamasında bulunan gıda sektöründeki bir firmamız, bu yıl ilk 500 sıralamasındaki yerini almıştır. Metal-kablo sektöründe ise 2008 yılında 5 olan firma sayısı bu yıl 2’ye düşmüştür. Tablo genel olarak değerlendirildiğinde, Denizli sanayisinin çeşitlendiği ve ilerleyen günler için olumlu sinyaller verdiğini söyleyebiliriz. Ayrıca bu sıralama, Denizli sanayinin farklı iş kollarında ağırlığının arttığını göstermektedir” dedi.

“Büyükşehir ümit verdi”
Özer, “Yine TÜİK verilerine göre imalat sanayinin kapasite kullanım oranı Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre 5.2 puan artarak yüzde 73.4 oldu. Bu da olumlu bir gelişme olarak görülmektedir. Ayrıca önümüzdeki aylarda çıkmasını beklediğimiz müjdeli haber olan Denizli’nin büyükşehir olma durumunun, sanayi ve ekonomik yönden yatırımları artıracağını ümit ederek 2010 yılı ilk 500 rakamlarının beklediğimizden daha iyi olacağını ümit ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı