REKLAMI GEÇ

İş dünyası elektriğe yapılan yüzde 14.98’lik zam ile sarsıldı

İş dünyası elektriğe yapılan yüzde 14.98’lik zam ile sarsıldı

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) kararı ile elektriğe 1 Temmuz 2019’da itibaren yapılan yüzde 14.98 oranındaki zam iş dünyasını hareketlendirdi. Yapılan zamla ilgili odalardan ve derneklerden ardı ardına tepki ve tavsiye açıklamaları geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2019 Salı, 18:09

1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli 14.98’lik elektrik zammı, iş dünyasını düşündürüyor. Ekonomik dalgalanma yüzünden durgun olan üretimin elektrik zammı ile birlikte biraz daha yavaşlamasına neden olacağı kuşkusu yaşanıyor. Ayrıca üreticinin zam farkını ürününe yansıtacağı bunun da enflasyona etki yapacağı kaydediliyor.


EPDK’nın yürürlüğe soktuğu elektrik zammı ile birlikte odalar ve derneklerden zam ile ilgili kaygı ve öneriler sunular açıklamalarda ardı ardına geldi. Denizli’de konu ile ilgili ilk açıklama Denizli Sanayi Odası’ndan yapıldı. DSO Başkanı Müjdat Keçeci, enerji maliyetleri ile ilgili örnekler sunup, 1 kWh elektriğin yeni zamla birlikte sanayide ortalama 50 kuruşa geleceğini belirtti.

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği’nden yapılan açıklamada ise Başkan Şeref Arpacı, gelecek 4-5 yılın seçimsiz geçmesini umut ettiklerini belirtip, popülist politikalar yerine kemer sıkma politikalarının uygulanmasının gelecek için doğru olacağını söyledi ve “ Ülkemizin itibarı, gösteriş ve şaşa ile değil, güçlü ekonomisiyle hak ettiği yere gelecektir” diye açıklama yaptı.


Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nden yapılan açıklamada ise elektriğe yapılan yüzde 14.98’lik zammın asgari ücretin yüzde yedisine tekamül ettiğinin altı çizildi. Ayrıca EMO’nun açıklamasında 2018 Haziran ayından bu yana elektriğe yapılan zam miktarının yüzde 41.9’a ulaştığı, bunun da ortalama aile faturasını bir yıllık dönem için 100.2 liradan 142.2 liraya yükseliği ve son tarife ile 18.5 lira artan aile faturasının, son bir yılda toplamda 42 lira zam gördüğü belirtildi.


Denizli Genç İş İnsanları Derneği tarafından yapılan elektrik zammı ile ilgili açıklamada ise iş dünyası uzun bir süredir, yaşanılan ekonomik krizle mücadele içinde olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Siyasi aktörlerden ekonomiyi canlandıracak güçlü adımlar bekleyen iş dünyası, şu sıralar açıklanan zam haberleriyle karşılaşmakta ve bu durum iş dünyamızın mücadele gücüne ciddi oranda zarar vermektedir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı