REKLAMI GEÇ

İş-Kur bilgilendirdi

İş-Kur bilgilendirdi

İş-Kur Yeni İstihdam Paketi Ve Toplum Yararına Çalışma Programları Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2009 Çarşamba, 19:54

İş-Kur Denizli İl Müdürlüğü tarafından, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve bölgelerde veya afet, kriz gibi olağanüstü durumlarda işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) ve Yeni İstihdam Paketi hakkında bilgilendirme toplantısı DTO’da yapıldı.
Toplantıya Vali Yavuz Erkmen, İş-Kur Genel Müdürlüğü İşgücü Uyum Dairesi Başkanı Ferudun Giresun, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, İşkur Denizli İl Müdürü Mevlüt Akman, DTO Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, Kaymakamlar, Daire Müdürleri ve firma temsilcileri katıldı.
Vali Yavuz Erkmen, ülkemizin başlıca sorunlarından birisinin istihdam olduğunu, işsiz vatandaşlara iş imkanı sağlanmasının önemli bir görev olduğunu söyleyerek bu anlamda İlimizde yürütülen çalışmalar olduğunu söyledi. İş-Kur, KOSGEB ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kurumların çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Erkmen, “Buradaki amaç, mutlaka işsizliğin giderilmesi için yapılan çalışmalar. Dün mesleki yeterlilik konusunda bir toplantı düzenlendi. Kurslara katılan vatandaşlarımızın aldığı belgelerle yetinmeyip standardını yükseltip Avrupa’da yapabileceği bir meslek belgesine yöneliş şeklinde bir kararlılığı ortaya koymak istiyoruz” dedi. Açıklanan teşvik paketi hakkında da konuşan Vali Erkmen, “Teşvik paketi ile birlikte istihdam paketi de yayınlandı. Bu istihdam paketinde de gerek kurumlara, gerek özel işyerlerine çeşitli imkanlar getirildi. Bu istihdam paketinin ne anlama geldiğini ve İlimizde neler yapılabileceği konusunda bilgilendirme toplantısının yapılabileceğinin uygun olduğunu düşündük. İşkur olarak gençlerimizi meslek sahibi yapmaya yönelik, çeşitli kurslar düzenleniyor. Bu yıl 3 Milyon TL kaynak ayrıldı. Şu ana kadar 1061 kişi bu kurslara katıldı. Biz İlimizin ihtiyacı olan ihtiyaç doğrultusunda kursları açabiliyoruz” diye konuştu.
İş-Kur Genel Müdürlüğü İşgücü Uyum Dairesi Başkanı Ferudun Giresun, mesleki eğitimler, toplum yararına çalışma programları, istihdam paketi ile çıkan staj programları hakkında bilgiler verdi. İstatistiklerde istihdamın çok önemli olduğunu vurgulayan Giresun, bu konuda bazı kararların alınmasının zorunlu olduğunu söyledi. İşsizlik rakamlarının 2008 Kasım ayında yüzde 16 seviyelerinde olduğunu günümüzde ise yüzde 15 seviyelerine indiğini ifade eden Ferudun Giresun, bunun da krizin etkilerinin yavaş yavaş azalma gösterdiğini ifade etti.
4 Haziran’da açıklanan istihdam paketi hakkında bilgiler veren Giresun, “Paketin amacı; krizin etkisiyle önemli oranda artış gösteren işsizlik oranını düşürmektir. Bu çerçevede; aktif işgücü programlarından yararlanan sayısının artırılması, istihdamın artırılmasına yönelik yeni hizmetlerin sunulması hedeflenmektedir. Yeni İstihdam Paketi ile aktif işgücü programlarına ayrılan kaynak önemli ölçüde arttırılacaktır. İş gücüne yeni istihdam olanakları sağlanırken, diğer yandan işgücünün niteliği yükseltilecektir. Aktif işgücü programları yolu ile işgücünün kalıcı istihdam imkanları arttırılacaktır. 2009-2010 yıllarında yaklaşık 500 bin kişinin aktif işgücü programlarından yararlandırılması planlanmaktadır. Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında; 2009 ve 2010 yıllarında her yıl için 60.000 kişi olmak üzere toplam 120.000 kişi kısmi veya tam zamanlı olmak üzere asgari ücret üzerinden geçici olarak Kamu Yararına işlerde istihdam edilecektir. Mesleki eğitim faaliyetleri kapsamında; 2009 yılı için belirlenen 100.000 hedefine paralel şekilde, 2010 yılında da 100.000 işsizin mesleki eğitim hizmetlerinden yararlanması öngörülmüştür. Girişimcilik eğitimleri kapsamında; 2009-2010 yıllarında 5’er bin kişi olmak üzere toplam 10.000 kişi girişimcilik eğitimi ve danışmanlık hizmetlerinden yararlandırılacaktır. KOSGEB tarafından düzenlenen Girişimcilik Eğitimlerine katılanlara tanınan finansman gibi imkanlardan yararlanma olanağı sağlanacaktır. Staj eğitimleri kapsamında; Lise ve dengi ile üstü eğitim kurumu mezunu iş tecrübesi olmayan gençlerimize deneyim kazandırılmasını ve bu kişilerin iş bulma olanağının arttırılmasını teminen, 100 bin gencimiz stajyer olarak istihdam edilecektir. Sonuç olarak, 120 Bin Kişiye TYÇP Yoluyla İş Olanağı Sağlanması, 200 Bin Kişiye Mesleki Eğitim Verilmesi, 10 Bin Kişiye Girişimcilik Eğitimi Verilmesi, 100 Bin Kişiye Yerinde Staj İmkanı Sağlanması, 70 Bin Kişinin Prim Desteği İle Yeniden İstihdam Edilmelerinin Sağlanması yoluyla; Toplam 500 bin kişiye doğrudan istihdam, eğitim veya staj olanağı sağlanacaktır” dedi. Toplantı soru-cevap kısmı ile devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı