REKLAMI GEÇ

İş kuracak engellilere hibe desteği

İş kuracak engellilere hibe desteği

Denizli İŞKUR, iş kurmak isteyen engellilere 65 bin liraya kadar hibe verecek. E-Devlet üzerinden yapılacak başvurular 16 Nisan’a kadar devam edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2021 Çarşamba, 15:53

Denizli İŞKUR, engelli bireylerin kendi iş yerlerini kurmaları amacıyla başlatılan ‘Engelli hibe desteği’ programını sürdürüyor. Kendi işyerini kurmak isteyen engellilerin hibe desteğini alabilmek için, kurmayı düşündükleri iş hakkında projelerini hazırlayarak Denizli İŞKUR’a sunmaları gerekiyor. Ayrıca, proje hazırlama sürecinde Denizli İŞKUR İş Kulübü ile Aktif İşgücü Servisi yetkililerince bilgilendirme eğitimleri gerçekleştiriliyor.

PROJELER SUNULACAK, DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Hazırlanan projeler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından değerlendirilecek. Komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde, Denizli İŞKUR tarafından 65 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak.

Denizli’de 2015-2020 yılları arasında, hayvancılık, sıhhi tesisat satış ve tamir işleri ustası, tost-ızgara salonu işletmeciliği, terzi gibi mesleklerinde 34 engelliye Denizli İŞKUR tarafından 1 milyon 118 bin 183 lira hibe edildi.

E-Devlet üzerinden yapılacak başvurular 16 Nisan’a kadar devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı