REKLAMI GEÇ

Kafa karıştıran rakamlar

Kafa karıştıran rakamlar

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda verilen işsizlik rakamları kafa karıştırdı. İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, kayıtlı işsiz sayısının 20 bin 352 olduğunu belirtirken, Vali Yavuz Erkmen SGK verilerine göre, 2009’da 8 bin 349 kişinin işsiz kaldığını ifade etti.

/ DENİZLİHABER / 29 Nisan 2009 Çarşamba, 00:00

İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurumu toplantısı, Polis Evi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Yavuz Erkem, kaymakamlar, daire müdürleri ve kurul üyeleri katıldı. İşsizlikle mücadele kapsamından nelerin yapılabileceğinin konuşulduğu toplantıda verilen işsizlik rakamları kafaları karıştırdı.

İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, verdiği rakamlarda İş-Kur’a başvurulardaki artışlara dikkat çekti. 2009’un ilk üç aylık rakamlarına göre, 2009’da 8719 kişinin iş aradığını, kayıtlı işsiz sayısının da 20 bin 352 olduğunu söyledi.

Akman’dan sonra konuşan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Handan Kumaş da aynı rakamlara dikkat çekti. Kumaş 2007’nin rakamlarına göre değerlendirme yapabildiklerini belirterek, gerçek işsizlik rakamlarının belirlenebilmesi için bağımsız bir iş gücü piyasa analizi yapılması gerektiğini ifade etti

Vali Yavuz Erkmen ise işsizlik sayısında Soysal Güvenlik Kurumu verilerine göre Denizli’de işsiz sayısının 8 bin 349 olduğunu söyledi. Erkmen, “Resmi rakamlara göre 2008 yılında sigortalı sayısı 146 bindi. Bu rakam, 2009’da 132 bine geriledi. İki rakam arasında, 14 bin fark var. 14 bin kişinin 7 bini emekli oldu. Şu anda ilimizde işsiz sayısı resmi rakamlara göre 8 bin 349 kişidir. Aslında bunların da bir kısmına tamamen işsiz demek yanlış olur çünkü kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar var” dedi

İşsizlerin yüzde 50’si genç ve eğitimsiz

İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurumu Toplantısı’nda öne çıkan bir diğer konu da işsizlerin yüzde 50’sini, genç ve ilköğretim mezunlarının oluşturmasıydı. İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne başvuran 20 bin kişiden 12 bin 268’i ilköğretim okulu mezunu. 20 bin kişiden 5 bin 194’ü 25 ile 29 yaş aralığında.

Genç ve eğitimsiz nüfusa dikkat çeken Vali Yavuz Erkmen bu durumun aşılması için meslek edindirme kursların çok büyük önem taşıdığını belirtti. Erkmen “Verilere bakıldığından genç ve ilköğretim düzeyinde eğitim alan işsiz sayısı oldukça yüksek. Bunların istihdama kazandırılması için meslek eğitim kursları çok büyük önem taşıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı