REKLAMI GEÇ

Kalfalıktan patronluğa

Kalfalıktan patronluğa

Yıllarca çeşitli berberlerde ve kuaför salonlarında çalışan ancak bir türlü kendi işini kuramayan, son çalıştığı işyerindeki ustası da vefat edince işsiz kalan Mehmet Ali Acar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı kredi ile kendine bir berber dükkanı açtı. Acar, dükkanı büyütüp, başkalarına da iş verebilmeyi istiyor.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2010 Cuma, 17:51

Denizli’de 28 yaşındaki iki çocuk babası Mehmet Ali Acar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı 5 bin liralık kredi ile ‘As’Mali’ isminde berber dükkânı açtı. Çıraklıktan berberliğe başlayan Acar, 15 yıl sonra kendi işinin patronu oldu. 13 yaşındayken çırak olarak berberliğe başladığını, çeşitli berberlerde ve kuaför salonlarında kalfalık yaptığını, 10 yıldır birlikte çalıştığı ustası vefat edince de ortada kaldığını ifade eden Mehmet Ali Acar, vakfın işyeri açmak isteyenlere faizsiz kredi verdiğini müşterilerinden duyduğunu söyledi. Yaklaşık 15 gün önce açtığı berber dükkânından kazandığı parayla evini geçindireceğini, 4 yaşındaki kalbi doğuştan delik olan oğlu Mustafa’nın tedavi masraflarını karşılayacağını belirten Acar, “Yıllarca yanında çalıştığım ustam vefat edince mirasçıları, berber dükkânını sattı. Ben de işsiz kaldım. Bir iki ay işsiz kaldım. Tıraş ettiğim müşterilerden, vakfın faizsiz kredi dağıttığını, işyeri açmaya yardım ettiğini duymuştum. Evrakları hazırlayıp teslim ettim. Kredi onayı çıktı. Yıllarca berberlik yaptığım Doktorlar Caddesi’nden dükkân kiraladım. Aldığım kredi ile de dükkânıma malzemeler aldım, dekor yaptırdım. Şimdi eski müşterilerimi kendi işyerime çekebilmek için bastırdığım binlerce kartvizitimi dağıtıyorum. Dükkânımı açalı 15 gün oldu, müşterilerim beni bulmaya başladı. Önümüzdeki aylarda işlerimin daha da açılacağını düşünüyorum” dedi.

“Oğlum sağlığına kavuşacak”
Vakıf kredisi ile açtığı berber dükkânından, dükkân kirasını, evinin masraflarını ve doğuştan kalbi delik 4 yaşındaki oğlu Mustafa’nın hastane masraflarını karşılayacağını dile getiren Acar, “Oğlumun tedavileri gelecek ay İzmir’de devam edecek. Vakıf kredisi ile açtığım dükkânımda çok çalışıp oğlumu sağlığına kavuşturacağım. 15 yıl boyunca farklı yerlerde çırak, kalfa ve usta olarak çalıştıktan sonra işyeri sahibi olmak farklı bir duygu. Vakıf kredisi olmasaydı, ben işyerimi açamazdım. Bana destek verende olmazdı” dedi.

İşini büyütecek
Yerel Girişimler Projesi kapsamında ‘iş kurma yardımı’ adı altında aldığı 5 bin lira kredinin, 2 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli ve sıfır faizli olduğunu anlatan Acar, “Vakıftan aldığım kredinin geri ödemesine 2 yıl sonra başlayacağım. Ödemem de yılda bin 250 lira olacak ve dört yıl devam edecek. Aldığım paraya da hiçbir zaman faiz işlemeyecek. Yıllık vakıf ödememi bu şartlarda hiç sıkışmadan çıkartabilirim. Vakıf desteği ile hayal bile edemediğim işyerimin sahibi oldum. İşlerim daha da iyileşirse, önce kendime bir araba alacağım. Sonra içinde masaj salonlarının da bulunduğu iki üç kişiye daha iş verebileceğim, büyük bir berber dükkânı açmayı planlıyorum. Elinde mesleği olanlar, benim gibi işyeri açmaya gücü yetmeyenler vakfa başvursun. Herkes üretime katılsın. İnsanın kendi işinde çalışması kadar güzel bir şey yok” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı