REKLAMI GEÇ

“KALİTE, TÜRK SANAYİSİ VE ÜRÜNLERİNİN TEMİNATI OLACAK”

“KALİTE, TÜRK SANAYİSİ VE ÜRÜNLERİNİN TEMİNATI OLACAK”

KALDER tarafından düzenlenen “Mükemmellik Platformu -Yerel Kalkınma ve Mükemmellik Yolculuğu” toplantısında konuşan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Kalite Türk Sanayisi ve ürünlerinin gelecekteki teminatı olacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2011 Çarşamba, 16:45

Toplam kalite konusunda toplumsal bilinçlendirmeyi artırmayı amaçlayan Türkiye Kalite Derneği, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Sanayi Odası ve Denizli Ticaret Odası iş birliği ile gerçekleştirilen “Mükemmellik Platformu-Yerel Kalkınma ve Mükemmellik Yolculuğu” toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci kalitenin, Türk sanayisinin Türk ürünlerinin gelecekteki teminatı olacağını söyledi. Toplam kalitenin kavramsal ve kurumsal olarak hayatımızın her alanında olmazsa olmaz şeklinde kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Keçeci, “Artık küresel rekabette farklılaşarak tercih edilebiliyorsunuz buda ancak kaliteyle mümkün oluyor dolayısıyla kalite içerisinde toplam kaliteyi öne çıkarmamız gerekiyor” dedi.
Kamuda da kalite aranmaya başladı. Son yıllarda kalitenin sadece sanayi kuruluşlarında değil kamu kuruluşlarında da aranmaya başladığını dile getiren Keçeci şöyle devam etti: “Kalite teori olarak okulda, ansiklopedide, dosyada kalırsa bunun hiçbir yararı olmaz. Bunu pratiğe geçirmeniz gerekiyor. Toplam kalite çalışmalarına son zamanlarda kamuda ağırlık verildi buda toplumsal yaşamın gelişmesinde yarar sağlıyor. KALDER’in bu başlattığı ulusal kalite çalışmalarına Anadolu’yu da dahil etmesi yerel şirketlerin toplam kalite süreçlerini öğrenmesinde çok önemli. Ulusal Kalite Hareketin de yer alan kuruluş sayısı arttıkça başarıda gelecek. Ulusal ve yerel alanda kalite konusunda başarı kazanmış şirketler diğer şirketleri de örnek olarak onların da bu harekete dahil olmalarını sağlayacak.”

Kalite vazgeçilmez haline geldi
KALDER Başkanı Hamdi Doğan ise “Gelişmekte olan toplumlara bakıldığında kalitenin başta yönetimin kalitesi olmak üzere her alanda kabul edildiğini görmekteyiz” dedi. Doğan, “İşletmelerde sürekli iyileştirme çalışmalarının gelişme ve sürdürülebilirlik için gerekli olduğunu, mükemmellik modelinin büyük işletmeler kadar KOBİ‘lerde de uygulanabilir bir rehber olduğunu belirtti. Doğan, “Ülkemizde özellikle son yıllarda üstü üste yaşadığımız yerel ve küresel ekonomik krizler bize göstermiştir ki; rekabette kalite vazgeçilemez, hatta göz ardı edilemez bir olgudur” diye konuştu.
Uluslararası Rekabet’te Türkiye 61’inci sırada Hamdi Doğan, Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi olduğunu, ancak buna rağmen Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Endeksi’nde 126’ncı, Uluslararası Rekabet Endeksi’nde ise 61’inci sırada yer aldığını ifade ederek, ”Bu tabloyu düzeltmemiz için önce işletmelerimizi düzeltmemiz lazım. Böyle büyük hedeflere ulaşabilmek için ekonomik ve sosyal göstergelerin elekten geçirilmesi ve sorunlu olanlara öncelik verilmesini gerektirmektedir” dedi. Türkiye’nin yenileşim sıralamasında ise 69’uncu sırada yer aldığını hatırlatan Doğan, ”Verimlilik ve yenileşim arası bir geçiş sürecinde yaşıyoruz. Türk ekonomisi ve işletmeler, katma değeri yüksek ürün ve hizmetleri geliştirmek durumdalar” dedi.

Toplantı sonrası Denizli Sanayi Odası’nın Mükemmellik Hareketine katılımından dolayı KALDER Başkanı Hamdi Doğan ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci arasında protokol imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı