REKLAMI GEÇ

Kalkınma Ajansı şimdilik DETKİB’de olacak

Kalkınma Ajansı şimdilik DETKİB’de olacak

Aydın, Denizli ve Muğla’ya hizmet verecek olan Bölgesel Kalkınma Ajansı’na geçici hizmet yeri bulundu. Ajans, müstakil bir yer bulunana kadar, DETKİB’in üst katında hizmet verecek.

/ DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2009 Salı, 18:12

Aydın, Denizli ve Muğla’ya hizmet verecek olan Denizli merkezli Bölgesel Kalkınma Ajansı’nın faaliyet binasının tespit edilmesi için Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Raşit Güntaş ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Valisi Yavuz Erkmen başkanlığında toplandı.

DETKİB (Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) binasında yapılan toplantı sonrası bir açıklama yapan Vali Erkmen, Denizli merkezli Bölgesel Kalkınma Ajansı’nın, geçici olarak DETKİB binasının boş olan üst katında faaliyet göstermesi fikrinin öne çıktığını söyledi.

Kalkınma Ajansı’na geçici çözüm DETKİB binası
Vali Erkmen, Türkiye’de ilk olarak iki bölgede kurulan ve daha sonra 8 bölgenin de eklenmesi ile sayıları 10’a çıkan Kalkınma Ajanslarının, son alınan kararla 26’ya çıktığını belirterek, “Kalkınma Ajanslarının amacı kamu ve özel sektörün de güçlerini birleştirerek yerel kalkınmayı gerçekleştirebilmek. En kısa sürede kuruluşumuzu tamamlayıp, etkin şekilde çalışmak istiyoruz. Arkadaşlarımızla yer konusunda ve kuruluşla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Toplam 120 kişiyi bulacak olan Kalkınma Ajansı üyelerinin toplantı yapabileceği bir yer için DETKİB binasının boş katını değerlendirmeyi düşünüyoruz. Tabi bu geçici bir çözüm. Kalkınma Ajansı’na müstakil bir yer buluncaya kadar burayı kullanmayı düşünüyoruz. Kalkınma Ajansları bir yerin kalkınması için çok önemli bir anahtardır” diye konuştu.

‘Ajansların elinde büyük güç var’
Yerel kaynakların yanı sıra genel bütçeden de ayrılan kaynakla Kalkınma Ajansları’nın elinde büyük bir güç oluştuğunu ve bunu da en iyi şekilde değerlendirmek istediklerinin altını çizen Vali Erkmen, “Bölgemizde Kalkınma Ajansı kurulmasında emeği geçen başta Sayın Başbakanımız olmak üzere DPT’deki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aydın, Denizli ve Muğla illerimizin potansiyellerini yan yana getirip, projeleri nasıl hayata geçirebileceğimizi planlayacağız. Bütün hareketimiz, üç ilimizin projelerini gerçekleştirme yönünde olacaktır. Kalkınma Ajansı gerek ilimizin, gerekse Aydın ve Muğla illerimizin kalkınmasında ve insanlarımızın refah seviyelerinin arttırılmasında çok faydalı olacaktır” diye konuştu.

‘Ajans, kaynak da aktaracak’
Bölgesel Kalkınma Ajansları’nın bölgedeki değişik sektörlerde proje üreteceğini ve bu projelerin hayata geçirilmesi için kaynak da verebileceğini söyleyen Vali Erkmen, Kalkınma Ajansları’nın kurum ve kuruluşların projelerinin hayata geçirilebileceği en uygun yerler olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı