REKLAMI GEÇ

KAZAKİSTAN’DAKİ “TÜRK EV TEKSTİLİ MODASI” İHRACATÇIYI CESARETLENDİRDİ

KAZAKİSTAN’DAKİ “TÜRK EV TEKSTİLİ MODASI” İHRACATÇIYI CESARETLENDİRDİ

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert,Kazakistan’da son dönemde Denizli’den gönderilen çarşaf, nevresim, havlu, bornoz gibi ürünlerin büyük rağbet gördüğü, Orta Asya’daki diğer ülkeler ve Rusya’da da Türk ev tekstili ürünleri modasının yaygınlaşması için çaba harcanacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2011 Pazartesi, 17:31

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye’deki her 10 havlu ve bornozdan sekizinin, çarşaf ve nevresimin ise yüzde 50’sininin Denizli’de üretildiğini söyledi.
Denizli’deki birçok tekstil firmasının moda ve tasarımla ARGE çalışmalarına daha da ağırlık vererek dünyada vazgeçilmez bir yer edinmek için çaba harcadığını anlatan Kocasert, şöyle devam etti:
“Renklerle, tasarımlarla, desenlerle bu konuda moda yaratmak, yılın renklerini, desenlerini belirlemek istiyoruz. Dünyanın gözünü alamayacağı tablo güzelliğinde ürünleri ortaya çıkararak adımızdan daha sık söz ettireceğiz. Ev tekstilinde, Denizli’de üretilen ürünlerin aranır hale gelmesi hedefimizi Kazakistan’da gerçekleştirdik. ”

Kocasert, Kazakistan’da Türk ev tekstili ürünleri modasının başladığını, bundan büyük memnuniyet duyduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Kazakistan’da birçok ev Türk perdeleri, havluları, nevresimleri, çarşaflarıyla donatılmış durumda. Burada Denizli’nin ev tekstili ürünlerini kullanmak moda haline dönüşmüş görünüyor. Orta Asya’daki diğer ülkelere ve Rusya’ya buna yayacağımıza inanıyoruz. Ev tekstili alanında Kazakistan’a yaptığımız ihracat konfeksiyon, makine sektörlerinden sonra 3. sıraya yerleşti. Bu rakamların önümüzdeki aylarda katlanarak devam edeceğini düşünüyoruz. Ev tekstilinde moda oluşturma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı