REKLAMI GEÇ

Keçeci: İş dünyası uzlaşma içinde bir yönetim istiyor

Keçeci: İş dünyası uzlaşma içinde bir yönetim istiyor

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, iş dünyasının beklemekten yorulduğunu, artık uzlaşı içinde bir yönetimle yol alınmasını istediğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2015 Çarşamba, 15:54

DSO’nun haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. 7 Haziran seçimlerinin ardından yapılan ilk meclis toplantısında, gündemdeki çeşitli konuların ele alındı, ülkedeki gelişmeler ve ekonomik durum değerlendirildi.

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, toplantıda genel seçim sonuçları, Türkiye ekonomisine dair göstergeler ve sınırlarımızda yaşanan gelişmelerin masaya yatırıldığını söyledi. Türkiye’de şu anda ciddi problemlerin olduğunu ifade eden Keçeci, “Güneydoğumuz şu anda kan gölü. Geçen senen bu zamanlar güneydoğu ve doğu komşularımıza ihracatımızda sıkıntılar ortaya çıkmıştı. Bir sene sonra oradan gelecek tehlikeleri nasıl bertaraf edebiliriz, bu tehlikelere nasıl göğüs gereriz diye düşünmeye başladık. Sınırlarımızda yaşanan bu gelişmelerin de etkisiyle ihracatımız her geçen gün biraz daha düşüyor. Tüm umutlarımızı, hedeflerimizi bağladığımız ihracatımızın gerek Denizli’de gerekse ülkemizde düşmesi bizi her zamankinden daha çok endişelendiriyor. Diğer taraftan Yunanistan’ın durumu da bizi düşündürüyor. Gelecek günlerde Yunanistan’ın içinde bulunacağı konum, bizi de mutlaka etkileyecektir” dedi.

BİR AN ÖNCE HÜKÜMET KURULMALI
Türkiye’nin bir ateş çemberi içerisinde bulunduğunu kaydeden Keçeci, tüm bu sorunların çözümüne odaklanacak mercilerin yapılanamıyor olmasının sanayicileri oldukça endişelendirdiğini, seçmenin oyunu kullanıp iradesini ortaya koyduğunu, bu iradenin koalisyon hükümetini işaret ettiğini, seçmenin net bir şekilde ortaya koyduğu bu iradeyi siyasi partilerin de ortaya koymasını ve hükümetin bir an önce kurulmasını beklediklerini, içinde bulunulan konjonktürün daha fazla beklemeye uygun olmadığını belirtti.

Ülkenin uzun zamandır seçim atmosferinde olduğunu anımsatan Keçeci, “Artık bu seçim atmosferinden çıkıp, sorunlarımızın çözümlerine odaklanalı ve uzun zamandır bekleyen yapısal reformlarımızı gerçekleştirmeliyiz. İş dünyası beklemekten yoruldu. Artık yol almak, koalisyon hükümetiyle uzlaşma içerisinde bir yönetim anlayışı istiyor. Siyasi önderlerimizin artık bu çağrılara sessiz kalmaması ve hükümetimizin bir an önce kurularak, koyduğumuz hedefler çizgisinde ilerlememiz hepimizin ortak temennisidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı