REKLAMI GEÇ

KOCASERT “DENİZLİ İHRACATI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU”

KOCASERT “DENİZLİ İHRACATI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU”

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, ilk dört aylık ülke ihracatının yüzde 22, Denizli ihracatının yüzde 43 arttığını ve ülkede üçüncü sırayı aldığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2011 Pazartesi, 16:30

Denizli ihracatının Kocaeli, Sakarya ve Gaziantep‘in ardından Türkiye’de üçüncü sırada olduğunu ifade eden Kocasert, yılsonunda hedefleri olan 1 milyar 250 milyon dolara ulaşabileceklerini belirtti.
Kocasert, DENİB binasında yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, Denizli’nin Nisan 2011 ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

DENİB’in mevcut yönetiminin tam bir yılını geride bıraktığını belirterek konuşmasına başlayan Kocasert, “Seçime girerken bazı somut hedefler koymuştuk kendimize. Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin Denizli İhracatçılar Birliği’ne dönüşmesi sürecini en kısa zamanda sonuçlandırmayı hedeflemiştik. Ağustos 2010’da bu hedefimize ulaştık. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde daha etkin görev alabilmek için elimizden geleni yapacağımızı ifade etmiştik. Türkiye Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendik. En fazla altını çizdiğimiz ve her fırsatta dile getirmekten geri durmadığımız taahhütümüz ise tüm sivil toplum kuruluşları ile işbirliği arayışı içerisinde olacağımız ve sosyal sorumluluk projelerinde daha fazla yer alacağımız idi. Bu gayretimizin karşılığını geçen hafta aldık. Bizim için haklı bir gurur kaynağı ve aynı zamanda motivasyon sebebi olacak bir ödülü Siyaset Dergisi’nden aldık.” dedi.

“MadeBy Denizli” markasını oluşturmak için sürekli çaba sarf ettiklerini vurgulayan Kocasert, “Bu konu bizim için her zaman taze ve sürekli gündemimizde. Üyelerimize daha somut kazanımlar sağlayacak projelerin peşinde olacağız. Ticari fuarlarda ve resmi yurtdışı heyetlerinde birliğimizi her zaman temsil ettik. Bu sene bunlara ilave olarak gerek eğitim faaliyetlerine gerekse ticaret ve alım heyetleri ile ikili ticari görüşmelere zemin hazırlayacak projelere imza atmayı hedefliyoruz. Ümidimiz bu konuda da başarılı olabilmektir” diye konuştu.

İlk dört aylık ülke ihracatının yüzde 22 oranında artış gösterdiğine dikkat çeken Kocasert, “DENİB tarafından kayda alınan ihracatta ise yüzde 43’lük bir artışla 555 milyon 675 bin 928 dolar olmuştur. İhracat rekoru kırdığımız 2008 yılı ihracat rakamına 2012 yılında ulaşılması beklenirken bu sene sonu itibariyle 132 milyar doları geride bırakmayı ümit ediyoruz. Bu ihracat artışında, 1,50–1,60 bandında seyreden dolar kurunun öneminin büyük olduğunu vurgulamak gerekiyor. Ayrıca paritedeki euro lehine gelişmeler ülkemize yarıyor. Zira ihracatımızın yarısı euro ile yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Kocasert, Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracatın geçen yılın ocak-nisan dönemine göre yaklaşık yüzde 34,66 artarak 419 milyon 713 bin 646 dolar olduğunu, bu rakamın il ihracatının yüzde 75,53’üne tekabül ettiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı