REKLAMI GEÇ

KRİZİN İLACI BAKİR PAZAR

KRİZİN İLACI BAKİR PAZAR

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Avrupa ülkelerinde bir kriz çıkması durumunda, bu krizin, Güney Amerika, Asya, Ortadoğu ve Çin gibi bakir pazarlarla aşılacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2011 Çarşamba, 17:29

BASİAD Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Avrupa’da bir ekonomik kriz çıkması durumunda, Avrupa’da kaybedilen pazarların yerinin, Güney Amerika, Asya, Ortadoğu ve Çin gibi bakir pazarlarla kapatılacağını söyledi.

Türkiye’ye en yakın pazarın Ortadoğu ve Kuzey Afrika olduğunu belirten Memişoğlu, “Günümüzde Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki despot rejimlere karşı başlatılan iç savaşların sona ermesiyle Ortadoğu, Türkiye için büyük bir pazara dönüşecek. Avrupa pazarı artık tıkandı. Yeni pazarlar bulunması gerekiyor. Dünya geneline bakıldığı zaman Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da kalabalık bir nüfus var. Bu nüfus alışverişe yönlendirildiği zaman ortaya yeni ihracat kapıları çıkacaktır. Despot rejimler dolayısıyla dışarıya çıkıp alışveriş yapmayan bir yığın kadın var. Bu despot rejimlerin kalkmasının ardından pazarlara akın eden bir halk kitlesiyle karşılaşacağımızdan hiç şüphe olmasın” dedi.

Siyasi liderlerin ziyaretlerinin, Türkiye’ye yeni pazarlar kazandırdığını ifade eden Memişoğlu, “Türkiye’nin Dünya politikasındaki kimliği, Türk ihracatçısına çok büyük bir sempati kazandırıyor. Bu sempati, yakın zamanda kendisini daha da gösterecek ve ihracat rakamlarına yansıyacaktır. Cumhurbaşkanının, başbakanın, bakanların yaptıkları ziyaretler sonrasında Kuzey Afrika, Uzakdoğu, Ortadoğu ülkelerinin bakir pazarları bizlere açıldı. Avrupa’da bir sıkıntı bekleniyor, bu da bizim Avrupa’yla olan planlarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini ortaya koydu. Avrupa mal almayı kestiği ya da biraz daha içine kapanmaya başladığında, Türkiye bundan daha az etkilenecektir. Avrupa’da beklenen kriz dalgası Türkiye’yi etkilemez, şayet bir kriz çıkarsa Avrupa’da kaybedilen pazarlar Güney Amerika, Asya, Ortadoğu ve Çin gibi bakir pazarlarla kapatılır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı