REKLAMI GEÇ

Makedonlar Denizlili İşadamlarına Çağrı Yaptı

Makedonlar Denizlili İşadamlarına Çağrı Yaptı

Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen’in davetlisi olarak ilimize gelen Makedonya Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Melpomeni Korneti, Polisevinde Denizlili tekstil sanayicileri ile bir araya gelerek yatırım çağrısı yaptı.

/ DENİZLİHABER / 21 Kasım 2009 Cumartesi, 17:40

Vali Yavuz Erkmen’in başkanlığındaki Polisevindeki toplantıya Büyükelçi Melpomeni Korneti, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Denizlili tekstil sanayicileri katıldı.

Denizli’nin tekstil alanındaki yatırımlarını ve potansiyelini görme imkanı bulduğunu belirten Büyükelçi Korneti, Denizlili tekstil sanayicilerini ülkesinde yatırım yapmaya davet etti. Ülkesindeki enerji ve vergi avantajlarından da söz eden Korneti, Makedonya’da yatırım yapmak isteyen tekstil firmalarına gerekli kolaylığın gösterileceğini söyledi.

Yugoslavya’nın dağılmasından ve Makedonya Cumhuriyetinin bağımsızlığını kazanmasının ardından ülkesindeki büyük tekstil firmalarının da dağıldığını ve bu büyük firmaların yöneticilerinin her birinin kendi şirketlerini kurduklarını, ancak bu şirketlerin küçük işletmeler şeklinde olduğunu söyleyen Korneti, Denizli’deki gibi büyük ölçekli tekstil firmalarının ülkelerinde mevcut olmadığını söyledi.

İstanbul’da 5 Aralık 2009 tarihinde bir forum düzenleneceğini, Makedonya ve Türkiye Başbakanları ile 100 civarında da Makedonyalı işadamının bu foruma katılacağını söyleyen Korneti, Denizlili tekstilcileri bu foruma katılmaya davet etti. Makedonya ile Türkiye’nin iki dost ülke olduklarını sözlerine ekleyen Korneti, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinin her iki ülke açısından çok önemli olduğunun altını çizdi.

Toplantıya katılan işadamları da Makedonya’da yatırım yapma konusundaki fikirlerini açıkladılar ve daha detaylı bilgiye sahip olmalarının kendileri için bir kolaylık olacağını belirttiler. İncelemelerin ardından bugün Ankara’ya döneceğini ifade eden Korneti, işadamlarının istekleri konusunda detaylı bir dosya hazırlayacağını ve bunları işadamlarına ileteceğini söyledi.

Polisevindeki karşılıklı görüş alışverişinin ardından Vali Yavuz Erkmen’le birlikte Ozan Tekstil’i de ziyaret eden Büyükelçi Korneti’ye, Ozan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Katrancı ve Başkan Yardımcısı Ozan Katrancı tarafından ürünler ve üretim teknikleri hakkında bilgi verildi. Tekstilin yanı sıra konfeksiyon üretim alanlarında da incelemelerde bulunan Korneti, tesisin büyüklüğü ve üretim kalitesinden çok etkilendiğini, AB standartlarında üretim yapılmasının Denizli tekstilinin geldiği aşamayı gösterdiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı