REKLAMI GEÇ

Öğretmen olamayınca moda evi açtı

Öğretmen olamayınca moda evi açtı

Konya Selçuk Üniversitesi Hazır Giyim Öğretmenliği’nden 2001’de mezun olan ancak bir türlü ataması yapılmayan Öğretmen Adayı İlkay Acar, ataması yapılmayınca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı 10 bin liralık kredi ile kendi işinin patronu oldu.

/ DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2010 Salı, 17:26

Lisede eğitim görürken, kendi işyerini açmayı hayal ettiğini, hayalini de 13 yıl sonra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın desteği ile gerçeğe dönüştürdüğünü ifade eden İlkay Acar, “Çocukluk yıllarımdan beri kumaşlara, dikişlere özel bir ilgim vardı. Konya Selçuk Üniversitesi Hazır Giyim Öğretmenliği’nden 2001 yılında mezun oldum. Ancak bir türlü atamam yapılmadı. Yıllarca başka özel şirketlerde çalıştım. Ancak liseden beri hayalim kendi işyerimi açmaktı. Kendi işimin patronu olmak, özel tasarladığım elbiselerle, gece kıyafetleri ve gelinliklerle insanları giydirmekti. KOSGEB ve ABİGEM’le görüşmeler yaptım. Onlar beni vakfa yönlendirdi. Kendi işimi kurmak için başvuru yaptım, 6 ay sonra kredi başvurumun olumlu cevabı geldi. Vakıftan aldığım kredi ile Emek Caddesi üzerinden dükkânımı tuttum. 8 aydan bu yana kendi işimdeyim” dedi.

Özel elbiseler tasarlıyor
İlkay Acar, “Müşterilerime özel elbiseler tasarlayıp dikiyorum. Müşterilerimle birlikte gece kıyafetleri, gelinlikler çizip gelen siparişlere göre özel dikimler yapıyorum. Dikiş ve tasarım işlerinin yanında tamirat işleri ile çocuk eşyalarından iç giyime kadar birçok kalemde ürün satışı da yapıyorum. Bebek giysilerinden, bebek odalarının kumaş malzemelerine kadar her alanda gelen siparişe göre tasarım yapıp dikiyorum. Bir gelinliği tasarlayıp dikmem, en az 2 haftamı alıyor. Ama ben işimi çok seviyorum. Çevrem de gün geçtikçe genişliyor. Yeni siparişler yeni müşteriler gelmeye devam ediyor” dedi.

“Hedeflerim büyük”
Yerel Girişimler Projesi kapsamında, İş Kurma Yardımı adı altında aldığı 10 bin lira kredinin 3 yıl ödemesiz, 6 yıl vadeli ve sıfır faizli olduğunu belirten Acar, “Vakıftan aldığım kredinin geri ödemesine 2 yıl sonra başlayacağım. Ödemem de yılda bin 700 lira olacak ve altı yıl devam edecek. Aldığım paraya da hiçbir zaman faiz işlemeyecek. Yıllık vakıf ödememi bu şartlarda hiç sıkışmadan çıkartabilirim. Vakıf olmasaydı, ben 10 bin lirayı 10 yılda hazırlayıp işimi kuramazdım. Kendi işimi kurmak hayalimdi, vakıfla hayalimi gerçekleştirdim ama şimdi kendime daha büyük hedefler koydum” dedi.

“Kendi işini kurmak isteyenler, vakfa başvursun”
İlkay Acar, “Önümüzdeki yıllarda sadece kadınların çalışabileceği, özel tasarımların ve yoğun olarak da gelinliğin dikileceği büyük bir atölye kuracağım. Yanımda çalışanların özgürce tasarımlar yapıp, müşterilere yeni alternatifler sunmalarını sağlayacağım. İşyerime gelen erkek müşterilerle bayan müşterilerden daha iyi anlaşıyorum. Erkekler istedikleri tamirat veya dikiş yapıldıysa, tamam deyip parasını ödeyip gidiyor. Pazarlık da yapmıyor. Ancak bayan müşteriler çok bahane bulup, çok şey isteyip bir de üzerine pazarlık yapıyorlar. Vakıf ve verdiği kredi olmasaydı, ben ömrünün sonuna kadar değişik yerlerde çalışmaya devam edecektim. Elinde mesleği olanlar, benim gibi işyeri açmaya gücü yetmeyenler vakfa başvursun. Herkes üretime katılsın. İnsanın kendi işinde çalışması kadar güzel bir şey yok” dedi.

Yorumlar

gökhan bakan   -  Bağlantı 20 Eylül 2012, 22:49

Helal olsun sana

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı