REKLAMI GEÇ

ÖZER’İN EL VERDİĞİ İNTİHARCI SAHTE ÇIKTI!

ÖZER’İN EL VERDİĞİ İNTİHARCI SAHTE ÇIKTI!

Denizli’nin de aralarında bulunduğu dört il ve birçok ilçede intihar etme bahanesiyle yöre yöneticileri ve işadamlarından para topladığı iddia edilen R.A. son işinde yakayı ele verdi. Manisa’daki intihar girişiminin ardından foyası meydana çıkan R.A’yı Denizli’deki teşebbüsünde Özer ikna etmişti.

/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2010 Çarşamba, 17:44

TARİH 18 TEMMUZ 2010
İntihar girişiminde bulunan R.A. Atatürk Caddesi üzerindeki inşaat halindeki 7 katlı bir binanın iskelesine çıktı, polis çevrede geniş güvenlik önlemlerini aldı ve R.A’yı ikna etmeye çalıştı, o sırada yoldan tesadüfen geçen Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer görevli polis ekiplerinden izin alarak R.A’nın yanına çıktı. R.A’ya iş bulmada yardımcı olacağını ve borçlarının ödenmesine destek vereceğini söyleyen Özer, Argun’u ikna etmeyi başardı. R.A. aslen Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşadığını uzun süreden bu yana işsiz olduğunu Denizli’ye de çalışmak için geldiğini ancak 6 aydan bu yana iş bulamaması nedeni ile ev kirasını bile ödeyemediğini söyledi. DTO Başkanı Özer, “Odadan evime giderken kalabalığı gördüm. Faydam olur diye olay yerine geldim. Polis arkadaşlarda iskeledeki vatandaşla görüşmemi sağladılar. Kendisine iş bulma sözü verdim. Beni görünce intihardan vazgeçti. Ben de çok mutlu oldum” dedi. Böylece R.A ile ertesi gün odada buluşma sözü verildi. R.A ikna edilmiş, bir vatandaş ölümden döndürülmüştü.

TARİH 2 KASIM 2010
Manisa’nın Salihli ilçesinde, 2 bin lira borcu nedeniyle aile düzeninin bozulduğunu belirten bir kişi, bir iş merkezinin çatısına çıkarak intihar etmek istedi. İntihar ihbarını alan polis ekipleri, Karaman İş Merkezi’nin önüne gelerek, caddeyi trafiğe kapattı. R.A’yı intihardan vazgeçirmek için Salihli İlçe Emniyet Müdür vekili Rıza Akın ve polisler uzun süre uğraş verdi. R.A, Turgutlu ilçesinde ikamet ettiğini ve cezaevinden yeni çıktığını, Turgutlu Belediyesi’nin kendisine iş vermediğini öne sürerek, borçları ödenmediği takdirde intihar edeceğini söyledi. Çatının kenarında ağlayan R.A’nın atlaması ihtimaline karşı itfaiye ekipleri binanın altında branda açarken, 112 Acil servis ekibi de hazır bekletildi.
Çabalar sonunda ikna olan R.A, ifadesi alınmak üzere Sevgi Yolu Polis Merkezi’ne götürüldü.

BU İLK DEĞİL
Salihli’de Karaman İş Merkezi’nde intihar etme eyleminde bulunan R.A’nın, emniyetteki ifadesinde, daha önce de aynı şekilde Denizli, Uşak, Afyon, Tekirdağ ile Kula, Turgutlu ilçelerinde aynı yöntemle iş adamları ve bölgenin yöneticilerinden para aldığı öğrenildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından DENİZLİHABER arşivlerini tarayarak, R.A’nın aynı yöntemi Denizli’de de uyguladığını belirleyince, olayda mağdur olduğu gözlenen Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’i arayarak, düşüncelerini aldı. DTO ile ilgili bir görüşme nedeniyle Ankara’da bulunan Özer, olayı öğrenir öğrenmez şaşkınlığını gizleyemezken, bu durum karşısında çok üzüldüğünü söyledi.

“ERTESİ GÜN YANIMA GEL DEDİM GELMEDİ”
DTO Başkanı Necdet Özer, insanlık görevini yerine getirdiğini belirterek, olay gününü anlattı; “Ben o bölgeden geçiyordum. Polis ekiplerini görünce durdum. Sonra bir vatandaşın intihar girişiminde bulunduğunu öğrenince yanına çıkarak, kendisini ikna ettim. Masum bir vatandaşın canına kıymasına seyirci kalamazdım. Kendisine ertesi gün odaya gelmesini ve kendisini bu durumdan kurtaracak 2 bin lirayı vereceğimi ve kendisine iş bulacağımı söyledim. Ancak sonra içimde bir şüphe oluştu ve emniyet görevlisi arkadaşlara bu durumu araştırmalarını istedim. İntihar girişiminde bulunan o arkadaşta ertesi gün zaten yanıma gelmedi. Kendisine beş kuruş vermedim. Ben sadece insanlık görevimi yaparak, masum bir vatandaş olarak düşünüp ölmesini istemedim” dedi.

“OLAN GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE OLUYOR”
Bu tür insanların gerçek ihtiyaç sahiplerinin haklarını gasp ettiğini söyleyen Özer, “Şimdi bu arkadaşın aynı şekilde davranarak, çeşitli il ve ilçelerde bu durumu gerçekleştirdiğini öğrenince gerçekten çok üzüldüm. Bu tür insanlar yüzünden gerçekten mağdur olan insanlarla bu insanları ayırmak güç oluyor. Ve bu tür insanlar ne yazık ki gerçekten ihtiyaç sahibi olanları da mağdur ediyor. İnsanların iyi niyetlerini suiistimal ediyorlar. Durum karşısında çok üzüldüm. Ama yapacak bir şey yok” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı