REKLAMI GEÇ

Sanayicilere REACH ve CLP Tüzüğü Eğitimi

Sanayicilere REACH ve CLP Tüzüğü Eğitimi

Denizli Sanayi Odası, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Dış Ticaret Müsteşarlığı İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (DTM İMMİB) ile “REACH ve CLP” tüzüğü ve uygulamaları konusunda bir bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2009 Pazartesi, 16:39

Denizli Sanayi Odası, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Dış Ticaret Müsteşarlığı İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (DTM İMMİB) ile “REACH ve CLP” tüzüğü ve uygulamaları konusunda bir bilgilendirme semineri gerçekleştirdi. İlgili sektörlerden katılımcıların yer aldığı seminerde, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri’nden Kimya Yüksek Mühendisi Volkan Orhan Tekin ve Kimya Mühendisi Pınar Özgün konuşmacı olarak bulundu.
Avrupa Birliği’nde, kimyasal maddelere ilişkin birçok mevzuatı tek bir çatı altında toplayan bir tüzük olan REACH ile ilgili bilgi veren konuşmacı Volkan Orhan Tekin, “Reach Tüzüğü kapsamına sadece kimyasal madde ve karışımlar değil, üretim sürecinde kimyasallar kullanıldığı için eşyalar da dâhil olmaktadır. Yılda bir ton ve üzerinde üretip AB ülkelerine ihracat yapan sanayiciler, bu kimyasalları Avrupa Kimyasal Ajansı’na kayıt ettirmelidir” dedi.
20 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe girmiş olan CLP Tüzüğü (Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması) hakkında bilgi veren diğer konuşmacı Pınar Özgün ise ”1 Aralık 2010’dan itibaren, CLP Tüzüğü’ne kayıtlı olmayan etiketli bir ürünü Avrupa Birliği ülkelerine sokmamız mümkün olmayacaktır” diye konuştu.Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı