REKLAMI GEÇ

“Seçime değil, referanduma gidiyoruz”

“Seçime değil, referanduma gidiyoruz”

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “Bunun politikaya bu kadar çok malzeme yapılmasından, konunun iktidar partisine evet ya da hayır şeklinde bir güven oylaması şekline dönüştürülmesinden de rahatsızım. Seçime değil, referanduma gidiyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2010 Salı, 16:36

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, 12 Eylül’de yapılacak halk oylaması (referandum) ile ilgili görüşlerini açıkladı. Referandum konusunda, birçok oda ve dernek başkanının aksine, ne evet ne de hayır açıklaması yapan Kocasert, durum değerlendirmesi yaptı ve “DENİB üyeleri adına görüş belirtmemiz ve tavsiyede bulunmamız söz konusu değildir” dedi.

“Sağduyu ve ortak akla göre açıklama yapılmalıdır”
Kocasert, “12 Eylül’de yapılacak olan referandum, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi ilgilendiren, ülkemiz için önemli bir gündem maddesidir. Geniş kitleleri temsil eden sivil toplum kuruluşlarının üyelerine ve de topluma karşı sorumlulukları vardır. Bu bilinçle, sağduyu ve ortak akla göre açıklama yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte, zaman zaman doğru bildiklerimizi de uygun bir lisan ile hem toplumla hem de idarecilerle paylaşmanın da ayrı bir görev olduğu inancındayım” dedi.

“Konunun güven oylamasına
dönüştürülmesinden rahatsızım”
Kocasert, “Anayasa değişikliğinin partiler ve siyaset üstü bir konu olduğunu düşünüyorum. Bunun politikaya bu kadar çok malzeme yapılmasından, konunun iktidar partisine evet ya da hayır şeklinde bir güven oylaması şekline dönüştürülmesinden de rahatsızım. Referandum, siyasi partilerin birbirleriyle rekabet halinde oldukları bir yarış asla olmamalıydı” diye konuştu.

“Bize daha fazla demokrasi getirecek”
Kocasert, “1982 yılında yani yaklaşık 30 yıl kadar önce askeri yönetim tarafından hazırlanmış bu anayasanın yerine, daha güncel, daha özgürlükçü ve sivil bir anayasanın, bize daha fazla demokrasi getireceğine ve böylelikle çağdaş olma yolunda attığımız adımları hızlandıracağına inanıyorum” dedi.

“Yetersiz ancak başlangıç için olumlu”
DENİB Başkanı Kocasert, “Ekonomik yönden ve partiler üzeri baktığım anayasa değişikliğini, yetersiz ancak başlangıç için olumlu buluyor, yeni ve sivil bir anayasanın, iş dünyasının önünü açacağı, Türkiye’nin AB üyelik sürecinde ilerleme kaydetmesinde de önemli katkılar sağlayacağı görüşündeyim” dedi.

“Üyeler adına bir görüş belirtmem”
Kocasert, “DENİB olarak 600’den fazla ihracatçı üyemiz var. Hepsi son derece donanımlı ihracatçı, sadece ülke değil dünya gündemini takip eden ve kendi kararlarını alabilecek, Türkiye’deki ekonomik ve siyasi gelişmeleri çok iyi analiz edebilecek sağduyulu iş adamlarıdır.
Onlar adına bir görüş belirtmemiz ya da tavsiye de bulunmamız söz konusu değildir. Ancak, yukarıda belirttiğim görüşlerimi, şahsım adına kamuoyu ile paylaşmakta da bir sakınca görmüyorum” dedi.

“İş dünyasını ilgilendiren maddeler olumlu”
Kocasert, “Ayrıca, İhracatçı Birlikleri’nin çatı kuruluşu olan TİM’in Başkanı Sayın Büyükekşi’nin yaptığı açıklamada belirttiği ve iş dünyasını ilgilendiren değişiklik maddelerini olumlu bulduğu görüşüne ben de katılıyorum” dedi.

“Referandum, güven oylaması değil”
Kocasert, “Özellikle, sanayi ve ihracatçı gözlüğü ile bakıldığında istikrar, güven ve huzur ortamı bizler için çok önemli. Referandum güven oylaması değil, sadece anayasa değişiklik paketi üzerine olmalı ve sağduyuya, ortak aklın sesine kulak vermelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı