REKLAMI GEÇ

Seracılara, cezaevinde eleman yetişiyor

Seracılara, cezaevinde eleman yetişiyor

Sarayköy Açık Cezaevi’nde, hükümlülerin meslek edinmesi ve üretime katkıda bulunması için bin metrekarelik bir sera açıldı. Cezalarını çekerken bir yandan da meslek edinecek olan hükümlüler, cezalarının bitmesi sonrası bu iş kolunda eleman ihtiyacını karşılayacak.

/ DENİZLİHABER / 18 Eylül 2008 Perşembe, 00:00

Sarayköy Açık Cezaevi’nin, yapımı 2.5 ayda tamamlanan ve 22 bin YTL’ye malolan serasının açılış, törenle yapıldı. Açılışa, protokol üyelerinin yanı sıra cezaevi yöneticileri ve hükümlüler katıldı. Hükümlüler, törenle üretime açılan sera sayesinde bir yandan cezalarını çekerken diğer yandan da meslek edinecekler.

Açılış töreninde konuşan Sarayköy Açık Cezaevi Müdürü Özer Duman, Sarayköy cezaevinin 2005 yılında açık cezaevine dönüştürüldüğünü, kurumlarının 42 deneyimli personelle hizmet verdiğini belirterek, “16 iş kolunda faal bir şekilde çalışıyoruz. 100 hükümlünün olduğu kurumumuzda 40 hükümlümüz değişik iş kollarında istihdam edilmektedir. Hizmete giren seramızda, ilk ürün olarak 10 ile 12 ton arası ürün almayı bekliyoruz. Seramızda yılda üç defa ekim yapabileceğiz. Ürettiğimiz ürünlerde hiçbir pazarlama sorunu ile karşılaşmıyoruz. 29 Ekim tarihine kadar kurumumuz içerisindeki halı saha ve demir atölyemizi de faaliyete geçirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Türkiye’de en büyük ihtiyacın eğitim olduğunu ve insanlarımızın bulunduğu her noktaya eğitimin götürülmesinin elzem olduğunu belirterek, “Sarayköy’de yakın gelecekte yoğun şekilde hayata geçmesi planlanan seralarda, buradan yetişen ve seracılığı öğrenen insanlarımız eleman ihtiyacının karşılanmasında önemli etken olacaklardır” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, ceza infaz kurumlarının insanların suçları dolayısıyla cezalarını çektikleri yer olmanın yanı sıra insanları topluma kazandırma yerleri olduğunu ve cezaevindeki insanlara meslek kazandırarak rehabilite edip, topluma kazandırmanın asıl hedefleri olduğunu söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, cezaevlerinde, işlenen suçun cezasının çekilmesinin yanı sıra asıl amacın suç işlemiş insanların ıslahı ve topluma kazandırılması olduğunu ifade ederek, “Aynı zamanda bu tip cezaevlerimizde ıslah edilen insanlarımıza meslek de kazandırılmaktadır. Seracılık bu gölgemiz için önemli bir iş kolu. Son zamanlarda ilimizde hızla gelişen tarım ve hayvancılık sektöründe seracılık, modern sistemlerle yapılmaya ve geliştirilmeye devam etmektedir. Burada seracılığı öğrenen vatandaşlarımız çıktıklarında bu mesleklerini icra edebilecekler. Yani meslek sahibi olarak bu kurumumuzdan ayrılacaklar. Bütün hükümlü arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, seranın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hükümlülerin yaptığı bakır kabartma tablo, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu tarafından Vali Yavuz Erkmen’e hediye edildi.

Seranın açılışı Vali Erkmen ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Erkmen, açılış kurdelasını hükümlülerle birlikte kesti. Açılışın ardından protokol üyeleri serada incelemelerde bulundular. Sera açılışının ardından Vali Erkmen ve protokol üyeleri, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu tarafından cezaevinde verilen iftar yemeğine katıldılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı